The Beguiled/Csábítás(2017)
The Beguiled/Csábítás(2017)

Az amerikai filmdráma, "Csábítás" (eredeti cím: "The Beguiled"), melyet Sofia Coppola rendezett, Cannes-ból elhozta a legjobb rendezői díjat. Sofia Coppola erőssége az, hogy hűen és megeleven ábrázolja a női karaktereket, akik összetett érzelmekkel és szenvedéllyel rendelkeznek. A film látványa lenyűgöző, ugyanakkor a cím ígéreteit nem teljesíti teljes mértékben.

Sofia Coppolát értékeljük, hiszen rendkívül tehetséges rendező. A "Marie Antoinette" és az ...

Kedi/Kedi – Isztambul macskái(2016)
Kedi/Kedi – Isztambul macskái(2016)

A film címe: "Kedi – Isztambul macskái," amit Ceyda Torun rendezett. A főszereplők között szerepel Bülent Üstün. Ez egy 79 perces török-amerikai dokumentumfilm, amit 2016-ban készítettek.

Isztambulban, ahol közel 15 millió ember él, egy hatalmas macska populáció is otthonra lel. Ebben a dokumentumfilmben a török rendező hetet mutat be közülük, és bemutatja az embereket, akik gondozzák és szeretik ezeket a macskákat, valamint megosztja történeteiket.

...

Victoria and Abdul/Viktória királynő és Abdul(2017)
Victoria and Abdul/Viktória királynő és Abdul(2017)

Viktória királynő és Abdul című angol-amerikai életrajzi dráma 2017-ben került bemutatásra, és Stephen Frears rendezte. A film egy szórakoztató történetet mesél el két teljesen eltérő emberről, akik közötti barátság hatalmas felzúdulást váltott ki a korabeli társadalomban, és valószínűleg ma is hasonló reakciókat kiváltana, ha őszinték vagyunk. A fókusz nem annyira a Viktória királynő és Abdul közötti kapcsolatra összpontosul, hanem inkább arra, ...

Thor: Ragnarok/Thor: Ragnarök(2017)
Thor: Ragnarok/Thor: Ragnarök(2017)

A Thor: Ragnarök című amerikai akció-vígjáték filmet Taika Waititi rendezte, és szereplőként Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Mark Ruffalo, Tessa Thompson, Jeff Goldblum, Karl Urban szerepelnek. A film 130 perces és 2017-ben készült. (Korhatár: 12 év)

El kell ismerni, hogy bár a Marvel szuperhős mozik általában sikeresek voltak, a Thor-filmek sosem tartoztak a legkiemelkedőbbek közé. Az első rész még elfogadható volt, de a második epizód már ...

L'amant double / Amant Double/Dupla szerető(2017)
L'amant double / Amant Double/Dupla szerető(2017)

A film címe "Dupla szerető" (eredeti: L’amant double), rendezője Francois Ozon, főszereplők Marine Vacth és Jérémie Renier. Ez egy francia-belga thriller, mely 107 perc hosszú és 2017-ben készült. A film korhatár besorolása 18+.

A rendező, Francois Ozon, aki korábban visszafogottabb filmekkel hívta fel magára a figyelmet, most merész és szexuális fantáziákat feszeget egy különleges megközelítéssel.

A történet középpontjában egy fiatal nő áll, aki a ...

Pitch Perfect 3/Tökéletes hang 3(2017)
Pitch Perfect 3/Tökéletes hang 3(2017)

Tökéletes hang 3 (Pitch Perfect 3), rendező: Thris Sie, főszereplők: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld, Brittany Snow. Ez az amerikai zenés vígjáték 93 perc hosszú és 2017-ben készült. (Korhatár: 12)

A Bellák ismét előkerülnek, ezúttal egy európai turnén vesznek részt, ahol az egyikük apja is beleszól a dolgok menetébe, egy kis akcióval fűszerezve a már kissé lecsengő történetüket. Ha most véget érne, talán még mindig hiányozna ez a ...

Molly's Game/Elit játszma(2017)
Molly's Game/Elit játszma(2017)

Az "Elit játszma" (eredeti cím: "Molly’s Game") egy amerikai életrajzi bűnügyi film, amit Aaron Sorkin írt és rendezett, Molly Bloom könyve alapján. A főszerepekben Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner és Michael Cera láthatók. A film 2017-ben készült, és 140 perc hosszú.

A póker az országban terjedni kezdett, amikor már nem lehetett teljesen ellenőrizni. Molly Bloom, a főszereplőnk története azon időszak körül kezdődik, amikor az FBI érdeklődni kezd ...

The Commuter/The Commuter - Nincs kiszállás(2018)
The Commuter/The Commuter - Nincs kiszállás(2018)

A The Commuter – Nincs kiszállás című filmet Jaume Collet-Serra rendezte, és a főszerepekben Liam Neeson, Vera Farmiga, Sam Neill és Patrick Wilson láthatók. Ez egy angol-amerikai thriller, ami 104 perc hosszú, és 2018-ban készült. (16 éven felülieknek ajánlott)

A közel hatvanas Liam Neesont újra megzsarolják a családjával. Ahogy az utóbbi tíz évben mindig, most is ugyanazt az üzenetet kapja: ha nem tesz meg valamit, a zsaroló megtöri az erőszak határait. És ...

Aus dem Nichts/Sötétben(2017)
Aus dem Nichts/Sötétben(2017)

A film címe "Sötétben" (eredeti cím: Aus dem Nichts), amit Fatih Akin rendezett. A főszerepekben Diane Kruger, Denis Moschitto és Numar Acar láthatók ebben a német-francia krimiben, ami 106 percig tart, és 2017-ben készült. A film 16 éven felülieknek ajánlott.

A film középpontjában Katja Sekerci (Diane Kruger) áll, aki elveszíti férjét és fiát egy robbantásos merényletben. Bár Nuri Sekerci (Numan Acar) irodája a török negyedben volt, a rendőrség kezdetben nem ...

Tomb Raider(2018)
Tomb Raider(2018)

A Tomb Raider című film, melyet Roar Uthaug rendezett, főszereplőként Alicia Vikander, Dominic West, Walton Goggins, és Kristin Scott Thomas lépnek fel. Ez az amerikai akciófilm 118 perc hosszú, és 2018-ban került bemutatásra (korhatár: 12).

Számítógépes játékok adaptálása filmre mindig kihívást jelent, és sajnos ebben az esetben sem sikerült tökéletesen. Bár az akció és a látvány megfelelőek, más szempontból hiányosságok mutatkoznak.

A ...

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása