Pitch Perfect 3/Tökéletes hang 3(2017)

Tökéletes hang 3 (Pitch Perfect 3), rendező: Thris Sie, főszereplők: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld, Brittany Snow. Ez az amerikai zenés vígjáték 93 perc hosszú és 2017-ben készült. (Korhatár: 12)

A Bellák ismét előkerülnek, ezúttal egy európai turnén vesznek részt, ahol az egyikük apja is beleszól a dolgok menetébe, egy kis akcióval fűszerezve a már kissé lecsengő történetüket. Ha most véget érne, talán még mindig hiányozna ez a szórakoztató trilógia.

Az amerikai oktatási rendszer egyik népszerű eleme a diákklubok, ahol hasonló érdeklődésű fiatalok találkozhatnak és különböző tevékenységekkel foglalkozhatnak. Itt kézműveskedhetnek, csillagászkodhatnak, színészkedhetnek, kosárlabdázhatnak, vagy akár énekelhetnek is egy lelkes tanár irányítása alatt. Azokat, akik a diákklubokban részt vesznek, gyakran címkézik és beskatulyázzák. Sok film is felhasználja ezeket a sztereotípiákat, legyen az tini vígjáték vagy politikai thriller.

A Barden Egyetem capella éneklő lányai, ismertek Bellák néven, először 2012-ben jelentek meg az amerikai mozikban. Kezdetben nem voltak biztosak a sikerben, és csak kevés helyen vetítették a filmet, nálunk például csak 2013 márciusában mutatták be. Azonban a film végül hatalmas sikert aratott, és annak ellenére, hogy csak 17 millió dolláros költségvetéssel készült, 113 millió dolláros bevételt hozott. Ezért folytatták a sorozatot. A sorozat két fő sztárja Anna Kendrick és Rebel Wilson, előbbi Tony-, Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-jelölt, míg utóbbi a valóságban is szókimondó és duci stand up komikus.

A második rész nem hozott sok újat, de Hailee Steinfeld is csatlakozott a csapathoz, aki szintén Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-jelölt. A siker hatására elkészült a harmadik rész is.

A Bellák középiskolás éveik után elindulnak az "igazi életbe," és különböző terveik vannak. Azonban miközben próbálnak boldogulni a tanulásban és munkában, egyre jobban hiányzik nekik az éneklés és a barátság. Amikor rájönnek, hogy egyikőjük sem szereti, amit csinálnak, az egyikük apja bevonja őket egy európai turnéra. A turné során találkoznak más két zenekarral, akikkel versengeniük kell.

A zenéhez legközelebbi Beca (Anna Kendrick) úgy érzi, hogy a harmadik részben arról szól, hogy egyedül boldoguljon vagy megossza a sikerét a barátaival. Az alkotók egy akciós szálat is belecsempésztek a történetbe, amelyet nehéz megmondani, hogy a ZS-kategória vagy a vígjáték része-e. John Lithgow, aki Will Ferrell apját alakította a Megjött apuci 2-ben, vicces választás a főgonosz szerepére.

A felnőtté válás és a zenei karrier is ugyanabban a könnyed stílusban jelenik meg, mint az első két részben. A negyedik részben talán megtudjuk, hogy az eredeti Bellák gyermekei öröklik-e anyáik tehetségét.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr6118241553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása