West Side Story (2021)

Ha élvezed az eredeti művet, akkor ezt is biztosan kedvelni fogod, mivel olyan, mintha egy "keresd meg a különbségeket a két kép között" rejtvényt próbálnál megfejteni. Spielberg nem újragondolta a történetet, egyszerűen csak elkészítette saját változatát a West Side Storyból. A történet aktualitását nem vesztette el, mert az emberek ma is hajlamosak ellentéteken összeveszni kisebb-nagyobb okok miatt. Rachel Zegler alakítása is emlékezetes, és érdemes megjegyezni a nevét, mivel a jövőben Hófehérke szerepében is láthatjuk majd a Disney élőszereplős filmjében.

Shakespeare óta sok minden változott a világban, de az emberek viselkedése és az ellenségeskedés sajnos nem. Rómeó és Júlia története még mindig aktuális, és Jerome Robbins koreográfus és rendező 1947-ben kérte fel Leonard Bernsteint és Arthur Laurentset egy musical elkészítésére. A történet a 1950-es évek Manhattanjében játszódik, ahol az ír katolikusok és a zsidók közötti feszültség áll a középpontban. Az egyik főszereplő egy zsidó lány, aki a Holokausztot túlélte, míg a másik egy ír katolikus fiú, aki antiszemita környezetben nevelkedett.

Az elképzelések különbözőek voltak, így a közös munka évekre szünetelt. Végül a darab átdolgozott verzióját "West Side Story"-ra nevezték át, és 1957-ben debütált a Broadwayn. A zenét Leonard Bernstein komponálta, a dalszövegeket pedig Stephen Sondheim írta. A projekt sok nehézségen ment keresztül, de azok, akik kitartottak mellette, végül sikert arattak.

A film megvalósítása a közönséget célozta meg, különösen azokat, akik a televízió előtt ragadtak le. 1961-ben a "West Side Story" filmváltozatához elkészült a legnagyobb bevételt hozó film lett, és 10 Oscar-díjat is elnyert a musical műfajában. A történet szerint a New York-i Upper West Side-on élő puerto ricói bevándorlók és az angolajkú fehérek közötti konfliktus tragédiába torkollik a főhős, Tony és Maria tiltott szerelme miatt. A cselekmény központi eleme a terület felett folyó harc, ahol a Lincoln Center épületegyüttesét építik, és még a házak száma is megegyezik az első elkészült épülettel.

Az idő múlásával sok minden megváltozott, de az ellenségeskedés és a konfliktusok sajnos továbbra is jelen vannak. Spielberg új verziója a kor igényeihez igazodik, de megőrzi az eredeti mű látványvilágát és zenéjét. A színészek tehetségesek és fiatalok, és hitelesen hozzák a karaktereket. A film újragondolja a történetet, és egy kicsit modernizálja, hogy a következő 60 évben is ragyogó maradjon.

Forrás: filmrajongo.com

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr1918238453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2024.01.07. 09:08:30

Rita Moreno neve nagyon ismerős volt, meg is néztem, és tényleg ő az, az egyik fontos szerepet ő játszotta az 1961-es filmben.

Rachel Zegler Hófehérkéjére egyelőre ne fogadjunk, a Disney még csak most kezd igazán fűhöz-fához kapkodni az ügyben, és még az sem biztos, hogy elkészül vagy hogy az ő főszereplésével készül el. Az Énekesmadarak és kígyók balladájával talán megmenti a saját karrierjét.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása