A Kaszkadőr (2024) Kritika

Az 1980-as években futott tévésorozat inspirálta a történetet, amely főként a kaszkadőrök életébe engedett bepillantást.

kaszkador.png

A rendezői székben pedig David Leitch ült, aki nemcsak jelentős tapasztalattal rendelkezik hasonló projektekben, hanem korábban maga is kaszkadőrként dolgozott.

Még biztatóbb jel, hogy olyan színészeket sikerült megszerezni a főszerepekbe, mint Ryan Gosling és Emily Blunt, különösen Gosling vált azóta jelentős sztárrá, így vonzó név a mozikban.

Érdekes, hogy Gosling egy másodvonalbeli színész dublőrének bőrébe bújik, akit Aaron Taylor-Johnson alakít, ami fordított helyzetről árulkodik.

Az előzetes alapján ígéretesnek tűnt a film, ezért kíváncsian vártuk a sajtóvetítést. Lássuk, hogy valóra váltak-e az elvárásaink!

A cselekmény főként Colt Seavers (Gosling) szemszögéből követhető, aki tapasztalt és menő kaszkadőr. Az életét élvezi, mígnem egy váratlan munkahelyi baleset miatt kiesik a játékból.

Nemcsak egy gyorsétteremben kell dolgoznia, hogy megéljen, hanem elveszíti barátnőjét, Jody Morenot (Blunt), akit nagy filmes tehetségnek tartottak.

Azonban egy új lehetőséget kap Gail Meyer producertől (Hannah Waddingham), aki egy külföldi forgatásra invitálja, ahol Jody debütál rendezőként.

A viszontlátás azonban nem gördülékeny, ráadásul kiderül, hogy maga a produkció is veszélyben van, mert a főszereplő, Tom Ryder (Taylor-Johnson) eltűnt. Colt, mint a dublőre és barátja, kénytelen keresésére indulni, mielőtt baj történne.

A film fő vonzerejét a kaszkadőrök világába való betekintés mellett a gyakran szatirikus hangulat adja, amelyben az alkotók nem félnek kifigurázni a hollywoodi sztárokat vagy akár saját szakmájukat..

Az önirónia néha már parodisztikus hatást kelt, és a helyzetkomikum gondoskodik a laza hangulatról. A film rajongóinak rengeteg filmes utalás és kikacsintás szolgál csemegéül.

A történet önmagában nem rendelkezik különlegesességgel, tele van elcsépelt sablonokkal, amint azt már megszokhattuk a Hollywoodtól.

Azonban ez nem is volt a cél, és a stílus és a humor hordozza a filmet a játékidő nagy részében.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr2118396959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása