Dűne 2 Kritika

A második rész könnyedén folytatja ott, ahol az első rész abbamaradt. Miután az Arrakis bolygóra költözésükkor egy árulás miatt a nagy múltú Atreides-uralkodóház feje és sok tagja életét vesztette, a fiatal Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) és terhes anyja, Jessica (Rebecca Ferguson) menedéket találnak a sivataglakó fremenek között.

dune2.png

Bár Stilgar (Javier Bardem), a törzs vezetője látja Paulban a messiást, nem minden fremen osztja nézeteit, így Chani (Zendaya) sem, aki vonzódik a fiúhoz.

Paul ugyanakkor mindent megtesz azért, hogy az apja haláláért felelős Harkonnenek elleni harcban az oldalára állítsa a bolygó lakóit.

Amikor Rabban (Dave Bautista) nem tudja megfékezni a fűszerkitermelést sabotáló fremeneket, Vladimir Harkonnen báró (Stellan Skarsgard) kegyetlenebb és eszelősebb unokaöccsét, Feyd-Rauthát (Austin Butler) küldi az Arrakisra. Miközben a két rivalizáló ház közötti leszámolás kezdetét veszi, Paulnak egyedül kell döntenie az Impérium jövőjéről.

A politikai cselszövések és machinációk tovább bonyolódnak, amikor különböző karakterek különböző célokért mozgatják a szálakat, beleértve a Bene Gesserit testvériség tagjait, IV. Shaddam császárt (Christopher Walken) és annak figyelemreméltó lányát, Irulan hercegnőt (Florence Pugh).

Az új szereplők hozzájárulnak az intrika fokozódásához, miközben Villeneuve és írótársa tovább bővítik egyes karakterek történetét az eredeti regényhez képest.

A vallási fanatizmus és a hatalom manipulációjának témáját részleteiben boncolgatják, míg Jessica úrnő kihasználja a manipulálható fremeneket, addig Chani szkeptikus álláspontot képvisel mind a hatalom, mind a manipuláció tekintetében.

A szerelmi szálak és a szimbolizmus további mélységet adnak a történetnek, ami Villeneuve adaptációját az eddigi legjobbá teszi. A film élvezeti értékét növeli az elsőrangú körítés és a megkapó akció jelenetek.

Összességében a Dűne: Második rész egy látványos és tartalmas film, amely megfelel az első rész színvonalának vagy talán még felülmúlja azt. A mozi minden rajongónak kötelező, és a sci-fi kedvelőinek is ajánlott.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr5918349447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása