Godzilla Kong az új birodalomról Kritika

A Legendary Pictures és a Warner Bros. Pictures együttműködéséből született MonsterVerse filmsorozat érezhetően más irányba fordult az első rész, a 2014-es Godzilla után.

godzilla_kong.png

Gareth Edwards filmje komolyan vette magát, és megteremtette a franchise alapjait. A 2017-es Kong: Koponya-sziget is kedvelt volt Jordan Vogt-Roberts rendezésében. Viszont 2019-ben a Godzilla II - A szörnyek királya már új utat kezdett el járni, amit tovább folytatott a két ikonikus titán találkozását bemutató 2021-es Godzilla Kong ellen, ami még mélyebbre ásott ebben az irányban.

A sorozat más területein is voltak próbálkozások, mint a Skull Island és a Monarch: A Szörnyek Öröksége, de most elértük a Godzilla x Kong: Az új birodalom című filmig, ahol nyilvánvalóvá vált, hogy ha valaki nem lép időben, akkor a MonsterVerse unalmasabb és üresjáratban lévővé válhat, mint a DC és a Marvel leggyengébb alkotásai. Itt gyakorlatilag a párbeszédeket és az emberi szálakat is hanyagolhatnánk, anélkül hogy sokat veszítenénk az élményből, mivel alapvetően csak majmok és gyíkok háborúját néznénk végig hangos morgással és üvöltéssel.

A történet szerint a két hatalmas titán látszólag békében él egymástól távol az előző rész, a Mechagodzilla elleni harc óta. Godzilla a felszínen őrködik, és csak akkor lép be, ha valamelyik titán zavarba hozná a rendet - miközben közben nem törődik senkivel vagy semmivel, és nem érdeklik a katasztrófák áldozatai, mint például azok, akik az autójukban vártak a dugóban egy hídon, amikor átgázolt rajtuk a gyíkkirály, vagy azok, akik éppen fagyiztak a téren, miközben a melákok szétzúzták a helyet.

Eközben Kong az Üreges Földön próbál saját új otthont kialakítani, de nagyon magányos, nincsenek társai a mi világunk alatti titkos mélységben. Hamarosan azonban váratlan veszélybe kerül, és Godzilla is érzi, hogy valami komoly dolog készülődik, ezért előkészületeket tesz a következő szintre történő áttérésre.

A filmben szereplő emberek között van a tudós Ilene Andrews (alakítja: Rebecca Hall), az ő örökbefogadott lánya, Jia (játsza: Kaylee Hottle), aki Kong cimborája, valamint Dan Stevens vicces karaktere, a szörnyek dokija, Trapper, és Brian Tyree Henry kissé ügyefogyott, de szerethető podcastere, Bernie Hayes. Egyikük sem kapott olyan mélységet vagy karakterfejlődést, ami emlékezetessé tette volna őket a film után. Azonban nem mondható, hogy a Godzilla x Kong: Az új birodalomban semmi sem történne, sőt, inkább az ellenkezője igaz.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr4118369751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása