Gringo(2018)

A film "Gringo", amit Nash Edgerton rendezett, olyan színészekkel, mint Joel Edgerton, Charlize Theron és David Oyelowo, egy ausztrál-amerikai akció-vígjáték, ami 2018-ban került bemutatásra és 111 perc hosszú.

Az alkotásban egy ausztrál rendező, néhány dél-afrikai, ausztrál és angol színész, valamint egy olyan gyógyszer, nevezetesen a Cannabax, játszik főszerepet, amely Mexikóban származik, egy olyan helyen, ahol még egy egyszerű chimichanga is nagy kihívást jelenthet.

Az Egyesült Államok egyre több államában válik legálissá a marihuána orvosi használata. Azonban a legtöbb marihuána Mexikóból érkezik, és a kartellek óriási hasznot húznak belőle, évente mintegy 6 milliárd dollárt. Az amerikaiak számára Mexikó vált az új játszóterükké, ahol számos kihívás és veszély leselkedik rájuk.

Mexikó ugyan nem egy harmadik világbeli ország, de a hollywoodi filmekben gyakran úgy ábrázolják, mintha bármire pénzért hozzá lehetne jutni, de közben óvatosnak kell lenni, hogy ne kerüljön az ember elrablás vagy gyilkosság áldozatává. Az embereknek általában a mexikóiakról van ilyen képük, akik a drogkereskedelemből élnek, valamint a finom ételeik is híresek. A filmek, mint például a "Mielőtt meghaltam," "Családi üzelmek," "Traffic," "Desierto: Az ördög útja," vagy "Agymenők Leonardjának legénybúcsúja," gyakran ezt a képet erősítik. És ha még délebbre megyünk, akkor is számos film van, amely Mexikót veszi alapul (pl. "Tűzben edzett férfi," "Barry Seal: A beszállító" stb.).

A "Gringo" műfaja akció-vígjáték, és a főszereplő Harold Soyinka, a törvénytisztelő afro-amerikai férfi, aki keményen dolgozik, de mégsem éri el az általa várt sikert. Munkahelyén, a gyógyszeripari vállalatnál, főnökei, Elaine és Richard, kihasználják, és Harold életében sok a probléma. Harold Mexikóba utazik üzleti ügyek miatt, ahol az orvosi marihuánát gyártó Prometheum labor található. Harold gyanítja, hogy főnökei a cégüket el akarják adni, és megpróbál óvintézkedéseket tenni. Azonban nem is sejti, hogy a cég üzletel a helyi drogbáróval, a Fekete Párdúccal, aki érdekelt a Cannabex receptjében. Haroldot elrabolják Mexikóban, és a váltságdíj összege 5 millió amerikai dollár, de senki sem hajlandó kifizetni. Richard a meghasonlott ex-zsoldos testvérét, Sharlto Copleyt, kérték fel a probléma megoldására, és a történetben feltűnik egy szimpatikus amerikai pár is, akiknek a férfi tagja elfelejti megemlíteni, hogy némi drogot kell majd átcsempésznie a határon hazafelé menet.

A film tele van főnökökkel, beosztottakkal, gengszterekkel, turistákkal, katonákkal, rendőrökkel és ügynökökkel, akik mind egymásnak ugranak. Azonban az akció-vígjáték műfajában, a valószínűleg sokak által várt autós üldözés és lövöldözés rész csak nagyjából tíz percet tesz ki ebben a hosszú filmben. Annak ellenére, hogy sok szereplő és mellékszál van, a "Gringo" nem sieti el az eseményeket. A mexikóiak között sokszor spanyolul beszélnek, és a film azt mutatja be, hogy az amerikaiak gyakran kapzsiak és idióták. Harold egyedül kénytelen megoldani a problémát, és amikor letér a törvénytisztelő útról, akkor válnak minden dolgai jóra. A film üzenete az, hogy néha még az apa is tévedhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr8318241465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása