Riddick(2013)

A filmet "Riddick" címmel rendezte David Twohy, főszereplők: Vin Diesel, Jordi Mollá, Katee Sackhoff, Dave Bautista, Nolan Gerard Funk, Bokeem Woodbine, Noah Danby. Ez egy amerikai sci-fi akciófilm, mely 119 perc hosszú, és 2013-ból származik. A film 16 éven felülieknek ajánlott.

Az égen viharfelhők kezdenek gyülekezni. Vin Diesel miatt immár harmadszor fenyegetik ismeretlen fajok a kihalással, de közben a homo sapiens sem lehet nyugodt. Riddick ismét visszatért, hogy aztán... majd egy másik alkalommal is visszatérjen.

Riddick mindig úgy fest, mintha éppen egy baráti paintball-mérkőzésre készülne. Gyakorlatilag a legolcsóbb szuperhőssé vált Hollywoodban, néhány kontaktlencsével és egy nagy zöld dobozzal. Minden és mindenki, aki a közelébe kerül, veszélyben van. Az egész úgy tűnik, mintha egy csapat olyan óvodás csinálna filmet, akik Generator Rex és Ben 10 Ultimate Alien rajzfilmekkel nőttek fel, és most egy kevés pénzből csinálnak egy filmet Vin Diesel főszereplésével.

A főszereplőnk, aki évek óta küzd a lufifej nevű betegséggel, mindenkit és mindent elpusztít maga körül. Csak az ellenfelek és a módszerek változnak. A párbeszédek olyanok, mintha Dominic Toretto válna az agysebészet egyik legjobbjává, és a "most pedig elmondom, hogy mi fog történni" mondat még a Charlie angyalaiban sem volt vicces, amikor Drew Barrymore mondta.

A film díszleteit még 1964-ben a Mariner-4 Mars-szonda fényképezte, és hihetetlenül hatásosak. A film közben izgulunk, nevetünk és szurkolunk, és amikor kilépünk a moziból, már alig várjuk a folytatást.

David Twohy tudhatná, hogy jobbat is alkothatna, de miért tenné? És igaza van. Vagy éppen fordítva. A filmben szinte nincs olyan jelenet, amit máshol már ne láttunk volna, és a legjobbak a Pitch Blackből származnak. Az ismétlés a tudás anyja, és valószínűleg Riddick az apát ölte meg.

A film sikerre van ítélve. Menjünk el, nézzük meg, és büszkén írjuk fel alkoholos filctollal homlokunkra, hogy láttuk. Ja, és ne felejtsük el, hogy Karl Urban nem a főszereplő.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr9218250821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása