Thor: Ragnarok/Thor: Ragnarök(2017)

A Thor: Ragnarök című amerikai akció-vígjáték filmet Taika Waititi rendezte, és szereplőként Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Mark Ruffalo, Tessa Thompson, Jeff Goldblum, Karl Urban szerepelnek. A film 130 perces és 2017-ben készült. (Korhatár: 12 év)

El kell ismerni, hogy bár a Marvel szuperhős mozik általában sikeresek voltak, a Thor-filmek sosem tartoztak a legkiemelkedőbbek közé. Az első rész még elfogadható volt, de a második epizód már elfelejthető volt. Nyilvánvalóan nem könnyű azonosulni a mennydörgés istenének karakterével, különösen a Marvel filmuniverzum többi szereplőjéhez képest. Mindazonáltal úgy tűnik, hogy a stúdió vezetői úgy gondolták, hogy van potenciál egy harmadik Thor-filmhez, és végül is igazuk lett részben.

A történet a "Thor: Ragnarök" filmben az Ultron kora után játszódik, amikor Thor elindul a végtelen kövek nyomában, de sikertelenül. Visszatérve Asgardba, felfedezi, hogy Odin eltűnt, és helyét Loki veszi át apaként. Ráadásul egy prófécia terjeng a Ragnarökről, azaz Asgard pusztulásáról, és a helyzet még súlyosbodik Hela, a halál istennője megjelenésével.

A Thor: Ragnarök egyik legkiemelkedőbb vonása a történetvezetés. Annak ellenére, hogy számos elemet sikerült a filmbe belefoglalni, a történet az eddigi Marvel alkotások között az egyik legegyszerűbb és legképregényesebb. A vendégszereplők, az akció, a humor és a látványvilág tökéletesen visszaadják a képregények hangulatát. Az 1980-as évek szintipop zenéje és a gazdag színek kiváló atmoszférát teremtenek a Thor 3-ban, amihez Taika Waititi rendező kissé gyermeki humora is remekül passzol.

A humor a filmben nem erőltetett, és bár nem olyan túlzott, mint a Galaxis Őrzői vol. 2-ben, azoknak, akik komolyabb hangvételre számítottak a Ragnarök cím miatt, talán csalódást okoz. A cselekmény szempontjából a nagy világvége prófécia inkább mellékszál, és olyan karakterek, mint a Nagymester, Skurge vagy Surtur, inkább vicces mellékszereplők, mint valódi veszélyforrások. Ez lehet probléma azoknak, akik a forrásanyag rajongói, de a karakterek kezelését ügyesen oldották meg a cselekményben.

Ami a szereplőket illeti, Thor fejlődést mutat az első megjelenéséhez képest. Loki továbbra is a régi, aki szerette a karakterét, most is élvezni fogja, míg a Loki híveinek továbbra sem fogja megfogni őket. Hulk karaktere észrevehetően fejlődik, és a dühöngő szörny egyre intelligensebbé válik, bár még mindig csak egy kisgyerek értelmi szintjét éri el. A készítők úgy döntöttek, hogy Jane Foster (Natalie Portman) karakterét nem erőltetik tovább, mivel nem tudtak vele sokat kezdeni az előző két filmben. Így Valkűr jelenik meg, mint az új női főszereplő, és ő az eddigi legmegnyerőbb az asgardi karakterek között. Cate Blanchett, aki Helát alakítja, a Marvel-gonoszok közé tartozik, de szórakoztató módon jeleníti meg, bár néha túlzásba viszi.

Végső soron a Thor: Ragnarök szórakoztató, igazi képregényfilm, és nem próbálja elrejteni a Marvel filmek általános hibáit. Akik komoly történetre vagy világvége hangulatra számítanak a közelgő Bosszúállók: Végtelen háború előtt, azok talán csalódni fognak. Azoknak viszont, akik szórakoztató, akcióval teli vígjátékot keresnek Marvel-stílusban, nekik a Thor 3 lehet az egyik legjobb képregényfilm.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr6918243833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása