L'amant double / Amant Double/Dupla szerető(2017)

A film címe "Dupla szerető" (eredeti: L’amant double), rendezője Francois Ozon, főszereplők Marine Vacth és Jérémie Renier. Ez egy francia-belga thriller, mely 107 perc hosszú és 2017-ben készült. A film korhatár besorolása 18+.

A rendező, Francois Ozon, aki korábban visszafogottabb filmekkel hívta fel magára a figyelmet, most merész és szexuális fantáziákat feszeget egy különleges megközelítéssel.

A történet középpontjában egy fiatal nő áll, aki a modellkedés mellett az színészi pályát is kipróbálja. Azzal, hogy a színészettel próbálkozik, sok kérdés merül fel az életében, és a jövője bizonytalan. Marine Vacth, a francia színésznő, már fiatalon elkezdte a modellkedést, majd Cédric Klapisch rendezte őt húszévesen. Később Francois Ozon, aki a Fiatal és gyönyörű című filmet is rendezte, jelölte a César-díjra, és reklámozott egy luxus mobiltelefont Leonardo DiCaprioval közösen. Marine Vacth jelenleg nyolcadik filmjét készíti. A Dupla szerető című filmben huszonéves Chloé karakterét alakítja, aki megelégeli a modellvilágot és pszichiáterhez fordul, amikor folyamatos hasfájása van. A pszichiáter Paul testvére, és Chloe hamarosan egy sötét titkot fedez fel a múltjukban.

Ahogyan azt Ozontól megszokhattuk, a film ismét elmosódik a valóság és a képzelet határán. Nézőként nehéz követni az eseményeket, mivel néhány kijelentés és történés ellentmondásos lehet a végkifejlettel. Az ötlet, hogy az ikerpár a kettős énben rejlő különböző szexuális vágyak megértésében kulcsot jelent, érdekes.

A cselekmény során sok meglepő fordulat következik be, és az állandó hasfájás okára egy különleges macskafajta, a modern orvostudomány és a genetika révén fény derül. Az ikerpár ellentétes jellemvonásai a film jelmezeiben és díszleteiben is visszaköszönnek, megteremtve egy különleges atmoszférát. Ozon bátran feszeget olyan témákat, amikre más nem vállalkozik, beleértve a szexuális vágy megnyilvánulásának különböző módjait, az orvos-beteg viszonyt, a testvérek közötti konfliktust és a bűnbeesést. Ezt mind egy okos és jellegzetes stílusban teszi, hozzájárulva a nézők gondolatébresztéséhez és a film polgárpukkasztó jellegéhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr4418243843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása