Kevin James

Kevin James (született Kevin George Knipfing) 1965. április 26-án született New Yorkban. Katolikus családból származik: édesanyja háztartásbeli, édesapja biztosítási ügynök. Van egy idősebb testvére, Gary, aki színész és komikus, valamint egy húga, Leslie. Német bevándorlók leszármazottja. A Ward Melville Középiskolába járt, majd a New York-i Állami Egyetem Cortland-i karán folytatta tanulmányait.

kevin_james.png

Színészi pályafutását stand-up komikusként kezdte, és különböző show műsorokban vendégszerepelt. Első jelentős szerepét a "Férjek gyöngye" (1998) című vígjátéksorozatban alakította, ahol Doug Heffernan csomagküldő szerepében tűnt fel – ezért Emmy-díjra jelölték. A "A randiguru" (2005) című vígjátékban Will Smith oldalán a csendes és félénk Albertet játszotta, majd a "Süthetjük" (2006) című filmben Ray Romano üzletkötő társa volt. Hangját adta a "Rém rom" (2006) és a "Pata tanya: Baromi buli" (2006) című animációs filmek egyik szereplőjének.

Adam Sandler „házastársát” alakította a "Férj és férj" (2007) című vígjátékban, majd megírta első filmje forgatókönyvét, amiben a főszerepet is ő játszotta el: a "A pláza ásza" (2009) című vígjátékban egy mindenre elszánt biztonsági őrt alakított, aki a modern nagyvárosi világ egyik templomát – egy bevásárlóközpontot – védett meg minden áron.

A "Nagyfiúk" című filmben ismét Sandlerrel szerepelt együtt. Ezt követően megírta a "A gondozoo" (2011) című vígjáték forgatókönyvét, és ő alakította az állatkerti gondozót is. Játszott a "A dilemma" (2011) és a "A maflás" (2012) című vígjátékokban is, utóbbiban mint forgatókönyvíró is közreműködött.

Legújabb filmje a "A pláza ásza Vegasban" (2015), ami a biztonsági őr kalandjának folytatása. Emellett szerepelt a "Pixel" (2015) és a "Hotel Transylvania 2: Ahol még mindig szörnyen jó" (2015) című filmekben is. 2020-ban a "Hubie, a halloween hőse" című Netflix-vígjátékban Adam Sandler mellett játszott. Ezt követően két további Netflix-sorozatban tűnt fel: "A bokszutca személyzete" (2021) és "A hazai csapat" (2022).

2004-ben feleségül vette Steffiana de la Cruz színésznőt, akitől négy gyermeke született.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr4818490536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása