The Grey/Fehér pokol(2012)

A film "Fehér Pokol" (eredeti cím: "The Grey") rendezője Joe Carnahan, főszereplői Liam Neeson, Frank Grillo és Dermot Mulroney. Ez egy akció-dráma, mely 117 perc hosszú.

Liam Neeson karaktere olyan, mint egy hősszerű apa, akit a fiúk a focipályán irigyelnek és a lányok hűségügyekkel riogatnak. Karaktere olyan hiteles, hogy a hangjával akár a Shakespeare-i szavakat is mélyebbé varázsolja. Érdekes módon eredetileg Bradley Coopernek szánták ezt a szerepet, ami miatt mosolyra húzódik az arcom.

Régen az iskolai olvasmányokat csak azért olvastuk, mert muszáj volt. A "Kőszívű ember fiai" kötelező olvasmányként szerepelt, de talán a farkaskalandok is érdekesebbek voltak. Ugyanakkor meglepődtem, hogy 2012-ben egy olyan film, amelyben egy csoport ember egy repülőszerencsétlenség után próbál túlélni és menekülni egy fenyegető falka elől, képes volt lekötni két órára. A "Fehér Pokol" cselekménye egyszerű, de izgalmas: egy csoport embert az olajfinomító dolgozói képviselnek, akik a túlélésért küzdenek Isten háta mögött, és az összefogásra Liam Neeson karaktere, Ottway próbálja őket buzdítani.

Joe Carnahan rendező tíz évvel ezelőtt reménykedő jövőt vázolt fel a "Narkó" és a "Ticker" című kisfilmmel, de a "Füstölgő ászok" és "A szupercsapat" című filmek megítélése kissé lehangolta a rajongókat. Most egy alacsony költségvetésű, de őszinte és érzelmi töltelékkel rendelkező történetet hozott létre, amely nem új a műfajban, de mégis hatásosan mutatja be a karakterek harcát a túlélésért. Senki sem próbálja túlzottan hősiesen bemutatni magát, és nincsenek vadállatok, akiket kinyírnak vagy lavinát okoznak. A farkasok, amelyek itt szerepelnek, sokkal félelmetesebbek, mint az "Alkonyat" filmek szörnyei. A hóvihar is valóságos, nem számítógépes trükk, és ez hozzájárul a film atmoszférájához. Bár a karakterek arcát a hideg miatt gyakran csak riadt szemek takarják, mégis hiteles alakításokat kapunk. A nézők együttérzőek és aggódnak a szereplőkért, és a természet és az ember örök küzdelme lírai módon jelenik meg a filmen. De a legfontosabb, hogy Liam Neeson figyel ránk és a karaktereikre, és ezzel lenyűgöz bennünket.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr8718252681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása