Sausage Party/Virsliparti(2016)

A "Virsliparti" (Sausage Party) egy amerikai animációs kalandfilm, melyet Conrad Vernon és Greg Tiernan rendezett. A főszereplők Jonah Hill, Salma Hayek, Kristen Wiig, és Seth Rogen. A film 83 perc hosszú és 2016-ban került bemutatásra az Egyesült Államokban.

A történet egy fotocellás ajtón túl játszódik, ahol az élelmiszerek úgy érzik, boldogok, vidámak és egészségesek. Azonban ez csak látszat, és a film mélyebb mondanivalót hordoz a fogyasztói társadalom árnyoldaláról.

A film lényegét tekintve felnőtteknek szóló animáció, melyet vagy imádni lehet (vagy megvetni), attól függően, hogy milyen szemmel nézzük. Amikor megkérdeztem véleményemet a filmmel kapcsolatban, első reakcióm az volt, hogy végre nem egy öncélú baromság Seth Rogentől, de hamar rájöttem, hogy ez igazságtalan, mivel Rogen filmjei mindig is mélyebb mondanivalóval bírtak. A film ötletgazdája azonban maga Seth Rogen volt, aki olyan társakat hívott össze, mint Jonah Hill.

A történet középpontjában a virslik állnak, akik alig várják, hogy a bucikba kerüljenek, különösen július negyedik közeledtével. A virsliknek az a tévképzetük, hogy az élelmiszerek világán kívül egy istenek által irányított hely létezik, ahol az élelmiszerek boldogságban élnek.

Az élelmiszerek rendszeresen együtt énekelnek, hogy kifejezzék ezt a tévképzetüket. Egy napon azonban egy mézes mustár mesél az ajtón túli világról, és ők kigúnyolják. Amikor július negyedike közeleg, a virslik és a bucik egy véletlen baleset miatt a földre kerülnek, és Frank, a virsli, Brenda, a buci és egy bosszúszomjas intimzuhany, Izé, közülük néhányan útnak indulnak, hogy visszajussanak a polcra.

A film mögötti mondanivaló egyértelműen a fogyasztói társadalom kritikája, ahol az élelmiszereknek megvannak a saját előítéleteik és sztereotípiáik a származásuk alapján. Az egész film tele van szexuális utalásokkal és humorral, de az alkotók kritikát is fogalmaznak meg a vakbuzgóság, idegengyűlölet és más emberi tulajdonságok ellen.

A film angol szinkronja kiváló, és a korhatárral nem viccelnek, tehát csak felnőtteknek ajánlott.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr10018252631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása