The Amazing Spider-Man/A csodálatos Pókember(2012)

A remek Pókember film (The Amazing Spider-Man), melyet Marc Webb rendezett, sztárjai Andrew Garfield, Emma Stone, Martin Sheen, Sally Field, Rhys Ifans. Ez egy amerikai fantasztikus akciófilm, mely 136 perc hosszú és 2012-ben készült.

Egykor megszereztem egy másolatot a Pókember 2-ről a PeCsa bolhapiacáról. Sajnos, ez egy orosz moziban készített kamerás felvétel volt, és nem volt könnyű végignézni. Az illegális másolások ezen gyenge minőségét nem látom megoldásnak semmiféle problémára, és úgy érzem, hogy az ilyen technikai trükkök nem segítenek az iparnak. Az ilyen filmmásolásokra való hajlamom sokkal inkább tapasztalati csalódásaimból fakad, nem pedig a film önmagától. De tényleg?

A Marc Webb által rendezett filmnek valójában korlátozottabb célközönsége van, valamint azt is mondhatnánk, hogy fiatalabbakat céloz meg. Ezek a nézők talán elhiszik, hogy ez a sötét hangulatú Pókember valódi. Azonban nem veszik észre, hogy a karakterek viselkedése és a cselekedeteik egészen életszerűtlenek és néha kötekedő módon egyszerűsítettek. Az érvelés sem elegendő ahhoz, hogy ezeket a hibákat elrejtsük, és azt mondjuk, hogy ha egy pókember falon mászkál és elkapja a legyet, akkor minden elfogadható. Az igazi probléma az, hogy a karakterek fejlődése és viselkedése nem hiteles, és mindez olyan, mintha vasárnap délelőtti rajzfilmek színvonalán mesélnének el egy történetet. Az idő ismétlődik, mivel a forgatókönyvírók is azt érezték, hogy ugyanazokat a jeleneteket újra és újra használják.

Az alábbi összehasonlító videó készítője a trailerból dolgozott, mivel nem volt elérhető más változat, de így is nyilvánvaló, hogy Webb ugyanazt a filmet hozta létre, mint Raimi korábban:

Nemrégiben egy kolléga arról beszélt, hogy miért volt indokolt és elfogadható ennyire hamar újrafilmelni a Pókember franchise-t. Most már láthatjuk, hogy valóban talált valami fontosat: az előző filmek nem váltottak be, Tobey Maguire nem volt rossz színész, de nem igazi Pókember, és a filmek unalmasak voltak. Andrew Garfield szerződtetése az egyetlen pozitívum, amit a Columbia megmutathat büszkén, mivel remekül megformálja a karaktert, és teljesen új életet lehel bele. Remélem, hogy még sok más szerepet kap, és felszívja Robert Pattison tehetségtelenségét. A többi színészre nincs különösebb véleményem, úgy tűnik, hogy nem élvezik, amit csinálnak.

Visszatérve A csodálatos Pókemberhez, lehetett volna újra készíteni az 1977-es TV-filmet (vicc, persze), vagy folytathatták volna Raimi útját. A főszereplőt cserélhették volna ki, és eltávolíthatták volna a karaktereket, akikre nincs szükség, vagy akiket újra kellett volna tervezni. Ezek a változtatások segítettek volna, hogy a történet folytatódjon úgy, ahogy kellene. Az, hogy ugyanazt a sztorit újra és újra elmesélik, nem jó. Néhány kritikus azt emelte ki a filmről, hogy a felhőkarcolók közti liánozás lenyűgöző, de ezt már láthattuk Raimi filmjeiben is. És ezek a jelenetek gyorsan feledésbe merülnek. Hogyan gondolhatja bárki, hogy ez fogja megmenteni a mozit?

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr6018252495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása