Boardwalk Empire - Gengszterkorzó(2009)

A film, melynek címe "Fékezhetetlen," rendezője John Hillcoat, a forgatókönyvet pedig Matt Bondurant és Nick Cave írta. A főszereplők között olyan nevek találhatók, mint Tom Hardy, Shia LaBeouf, Guy Pearce és Gary Oldman. Ez az amerikai dráma 115 perc hosszú, és 2012-ben készült.

John Hillcoat kiemelkedő rendezői képességekkel rendelkezik, de Nick Cave-nek további gyakorlásra van szüksége a forgatókönyvírás terén. A film alapján úgy tűnik, hogy a két ausztrál alkotó közös munkája nem kerül be a klasszikusok közé, különösen Cave forgatókönyve miatt. Azonban van néhány jó ok, amiért érdemes megnézni a "Fékezhetetlent."

Gary Oldman bevonul és kiszáll a kocsijából. Amikor Gary Oldman valahová érkezik gépfegyverrel a kezében, az mindig emlékezetes pillanat. Az ő jelenléte garantálja, hogy izgalmas események következnek. Különösen akkor, ha úgy érkezik, ahogy a filmben tette, hosszú bajuszt növesztve, és a törvény oldalára állva. Az a Gary Oldman, akit most látunk, pontosan az, akire számítottunk.

Tom Hardy, aki a "Sötét lovag: Felemelkedés" című filmben is szerepelt, itt ismét kiváló alakítást nyújt. Most láthatjuk az arcát, és szó szerint lenyűgöző. A hangjával ismét meggyőzően játszik, és a morgásokat dramaturgiai céllal használja. Ahogy halad előre a film során, öltözködésében és megjelenésében is kifinomult és különleges, ami lenyűgöző.

Tom Hardy mostanában igyekszik bizonyítani, hogy művészi szempontból is értékes színész, és bár van még hová fejlődnie, erőfeszítései elismerésre méltók. John Hillcoat pedig olyan jeleneteket kínál, amelyek garantálják a film izgalmát. Például a jelenet, ahol részegen követi a vonzó nőt, akit Mia Wasikowska alakít. Az események pedig olyan fordulatot vesznek, amit nem akarok elárulni.

Guy Pearce is kivételes alakítást nyújt a filmben, és Hillcoat rajong érte. A karakterét gusztustalan ripacsként jeleníti meg, és mindezt kiválóan teszi. Megjelenése, hangja és színészi teljesítménye hátborzongató.

Az akciók és lövöldözések is rendkívül izgalmasak, és a film nézőjének garantáltan tetszeni fognak, különösen azoknak, akik szeretik az ilyen típusú filmeket. Még akkor is, ha a film darabos és néha zavaros, és a vér sokszor túlzottan jelen van. Az év végére ezek a jelenetek valószínűleg a 2012 legjobb mozis pillanatainak összefoglaló videókban fognak szerepelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr6318252467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása