To Rome with Love/Rómának szeretettel(2012)

Szeretettel Rómába (To Rome with Love) című filmet Woody Allen rendezte, a forgatókönyvet is ő írta. A főszerepekben Penélope Cruz, Ellen Page, Alec Baldwin és Jesse Eisenberg láthatók ebben az amerikai-olasz-spanyol vígjátékban, amely 102 perc hosszú és 2012-ben készült.

Az örök várost, ahova minden út vezet, és amelyet nem egy nap alatt építettek fel, mindenki szereti. Az olaszok a város miatt nézik meg a filmet, míg a Woody Allen rajongók azért, mert ő rendezte. Én pedig azért, mert pénteken Rómába utazom.

Ez a film könnyed szórakozást nyújt, a helyzetkomikumok és a balfaszságok előre láthatóak. Természetesen minden a legkiszámíthatóbb módon alakul. Például a mobiltelefon a csatornába esik, és nincs kihagyva a szerencsétlenségek klišéje sem. A négy párhuzamos történet olyan, mintha megvalósultak volnának a szürreális álmok.

Egy szűzies feleség elveszíti az irányt, és hirtelen egy filmszínész ágyában találja magát, akire rajong. Egy prűd férj pedig egy prostival (Penelope Cruz) kénytelen időt tölteni, noha szűzen ment a házasságba. Az amerikai lány, Hayley útbaigazítást kér egy olasztól, aki nem csak jól beszél angolul, de ügyvéd is, és jóképű. Gyorsan feleségül veszi, és az egész Európa vágyik rá, hogy hasonlóan járjanak. A szűkkeresztmetszet éppen a lány apjának (Woody Allen) az eszméje, aki szívósan próbál operaénekest faragni a leendő vejéből. Örömmel látom, hogy a rendező is szerepel a filmben, és arckifejezése és mondatai hűen tükrözik korábbi alakításait, és viccesen bénák. Amikor láttam Woody-t, eszembe jutott, hogy már 40 éve úgy öltözködik, mintha 75 éves lenne. Talán csak egyetlen nadrágja van? Valaki adhatna neki egy farmerrel kombinált cipőt, hogy meglepődhessünk.

A barátnő blogjának eszmeiségét Alec Baldwin karaktere közelíti meg, aki végig megmondja a tutit. A dolog az, hogy újraélheti fiatalságát, és mentorálja a fiút, akit a lányok megvezetnek, mint biciklisposta a villamos síneken. Én csak vállon veregetném Sally-t (Greta Gerwig), hogy gratulálok neki, hogy elküldi az izgalmas, de megbízhatatlan barátnőjével (Ellen Page) szórakozni a pasiját (Jesse Eisenberg).

Az olasz szereplők mellett a film híres operaénekes Fabio Armiliato-t és szívtipró Riccardo Scamarcio-t is felvonultat. Mindenki beleszeret Olaszországba, és olyan nevek is szerepelnek, mint Ornella Muti és Antonio Albanese, akik hazájukban ismertek. Roberto Benigni pedig mindig óriási, most is fantasztikusan játssza a szerepét. A magyar celebekre is hasonlít, akik az átlagos emberekből válnak hirtelen nagyon fontos személyekké, de senki sem tudja, miért érdemelik meg ezt. Az ilyen hírnévvel járó előnyöket könnyű megszokni, még akkor is, ha sok paparazzi és riporter zaklatja az ember mindenhol, és hülyeségeket kérdez.

Tehát ez a film nem Oscar-díjra való, mint a Párizsban, de nem olyan rossz, hogy közben elaludjunk rajta. Szerintem vidám, derűs, napsütéses, és kényelmesen lazító. Arrivederci ragazzi!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr4818252457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása