Extreme Makeover: Home Edition/A nagy házalakítás(2012)

Az "Olympusz elesett" című filmet Antoine Fuqua rendezte, és a főszereplők Gerard Butler, Morgan Freeman, Aaron Eckhart, Angela Bassett, Dylan McDermott, Ashley Judd. Ez egy amerikai thriller, ami 111 percig tart, és 2012-ben készült (16 éven felülieknek).

Fuqua legújabb alkotásában az Egyesült Államok elnöke veszélybe kerül saját otthonában, ami új lehetőséget kínál egykori testőrének.

Asher Úr korán és értelmetlenül megözvegyült, de a közösség kiváló tagjaként jogosan számíthat rá, hogy Ty Pennington és csapata feldobja otthonát. Ám egy félreértés miatt helyette rosszfiúk jelennek meg, akik turistának álcázzák magukat, és automatikus fegyverekkel felszerelkezve dolgoznak. Ashert nem egy luxusnyaralásra küldik, hanem a pince mélyére. Itt kezdődik az igazi Extreme Makeover Home Edition!

Az "Olympusz elesett" címét nem könnyű megfejteni, számomra azt jelenti, hogy valaki Görögországba megy, és leszámol az istenekkel. Talán egyszerűbb lett volna "Támadás a Fehér Ház ellen" címmel. Vagy talán minden amerikai számára egyértelmű, hogy az Olympusz a Fehér Házat jelenti? Ezért érdemes volt átnevezni. Földönkívüliek, szökőár, meteor, szovjetek, vírusok, arabok, jégkorszak - mindegyikük csak ideig-óráig tudta megingatni az Egyesült Államokat. Most viszont a veszély Észak-Koreából érkezik, nem Északról vagy Délről, hanem a demilitarizált zónából - még jó, hogy nem egy lakatlan szigetről. Céljuk az amerikaiaknak megmutatni, milyen a nélkülözés, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy Észak-Koreában a nélkülözés már önmagában is kemény. Az amerikaiakat saját atomfegyvereikkel akarják elpusztítani. Csak a halott amerikai érezheti igazán, milyen a nélkülözés.

Az Air Force One legénysége szabadságot kap, és épp túl vannak a Függetlenség napján. Dél-Korea elnöke látogatásra érkezik Washingtonba, hogy tárgyaljon az északi fenyegetésről (ami mellesleg Washington testvérvárosa, Szöul). Asher elnök fogadja a delegációt a Fehér Házban. Az aktuálpolitikai eseményeket filmezik, és a jelenlegi elnök bőrszínének megváltoztatása nem jelent jó előjel, de Aaron Eckhart ügynöke magabiztos.

OHF 016971A terroristák elrabolják az afganisztáni bevetések során használt, felszerelt AC-130 Spooky repülőgépet (valahonnan), és a főváros légterébe repülnek vele (valahogyan), majd két F-22 Raptorral felfegyverzett vadászgéppel lerombolják a Fehér Ház tetején lobogó zászlót. Ezt követően a terrorista turisták és kukásautók által átalakított harcjárművek elfoglalják a területet. A biztonsági erőknek és rendőröknek nincs esélyük a túlélésre, és sajnos Cole Hausert, a szerencsétlen ember, megölik, hasonlóan a Die Hard 5-ben történtekhez. Az elnök és az emberei, valamint a dél-koreai elnök (passz) testőrségéből átváltozott túszejtőkkel a bunkerben rejtőzködnek (35 méter alatt 4 perc alatt, a közös képviselő máshol kirúgnák érte), és a Fehér Ház a terroristák kezére kerül.

Az elnök feleségének, Juddnak a halála után Banning ügynök szomorú szívvel hagyja el a testőrséget, és a közeli Pénzügyminisztériumban tanúja lesz a történéseknek. Félelmet nem ismerve ered a terroristák nyomába, és a káosz közepette néhányukat kiiktatja. A "Van bent egy emberünk" jelenet is helyet kap, és ez azóta más akciófilmekben is ismert mozzanat lett. A válságstáb reménykedik Banning sikerében. A rendszergazda elfelejti törölni a jelszavát, így Banning még mindig hozzáfér a biztonsági rendszerhez. A bunkerben kiderül, hogy a kódok a túszaik fejében vannak, és az elnök nem hajlandó tárgyalni a terroristákkal. A sokcsillagos tábornok hamarosan kiszivárogtatja a saját kódját, de a hadügyminiszter asszony (Melissa Leo) nehezen hajlandó megosztani a kódját, és csak rugdosásra hajlandó elmondani.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr2518251471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása