Runner Runner/Vakszerencse(2013)

Vakszerencse (Runner Runner) című amerikai akcióthriller 2013-ból, rendezte Brad Furman, főszereplőként Ben Affleck, Justin Timberlake és Gemma Arterton. A film 91 perc hosszú és 16 éven felülieknek ajánlott.

A pénz nem feltétlenül hoz boldogságot, de azért jó, ha rendelkezünk vele. Affleck, Timberlake és Arterton karakterei Costa Ricán próbálnak szerencsét a pókerasztalnál.

Az online szerencsejáték előnye, hogy otthonról is részt vehetünk benne, így elkerülhetjük az utazással és a különböző költségekkel járó kellemetlenségeket. Ugyanakkor a szerencsejáték egy olyan érzet, amit egy számítógépes program generál, és gyakran arra ösztönöz, hogy további pénzt költsünk el. Mint bármely más szoftvert, ezt is manipulálni lehet.

Richie (Timberlake), a Princeton egyik diákja, aki a tandíját próbálja összeszedni, a szerencsejáték manipulációjának áldozatává válik. Nem a rendőrséghez fordul, hanem inkább Costa Ricában dolgozó Ivan Blockhoz (Affleck), aki munkát kínál neki. Richie hamarosan belemerül Ivan által vezetett világba, de nem hagyja ki a lehetőséget, hogy időt töltsön Ivan feleségével, Rebeccával (Arterton). Az FBI és a helyi hatóságok azonban nyomozni kezdenek, és az üzletek egyre veszélyesebbek lesznek. Richie pedig rádöbben, hogy kiszállni már nem ilyen egyszerű.

Brad Furman rendező, aki korábban Az igazság árával című filmet is jegyezte, most valami átlagosabbat hozott létre. A többi szereplőt is hasonlóan átlagosnak értékeltem, és talán csak az FBI ügynök, Shavers (Anthony Mackie) játéka volt emlékezetes, mivel ő volt az egyetlen, aki mindkét oldalt - a jó és a rossz zsarut - egyedül játszotta. A cselekmény kiszámítható, a párbeszédek sablonosak, és a szerencsejátékról sem tanulunk sok újat. Costa Rica gyönyörű hely, ahol vonzó nők és izzadt férfiak élnek. Habár akadnak olyan jelenetek, amik újnak hatnak, a film vége felé azért érdemes beülni, mert akkor kezd igazán izgalmas lenni.

Mosolyogtam, amikor észrevettem, hogy Leo DiCaprio is producerként szerepel a film stáblistáján. De még viccesebb, hogy a Transparency International korrupciós világranglistáján éppen Costa Rica áll alattunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr5818250817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása