Enough Said/Exek és szeretők(2013)

Exek és szeretők (Enough Said) című film rendezője Nicole Holofcener volt, a főszerepekben James Gandolfini, Julia Louis-Dreyfus, Catherine Keener, Toni Collette, Ben Falcone láthatók. Ez az amerikai vígjáték 93 perces, 2013-as alkotás.

A film szép kis romantikus-komédia lehetett volna, ha egy kicsit több odafigyelést kapott volna, de sajnos csak James Gandolfini utolsó főszerepe miatt marad emlékezetes.

Mindenkinek van az életében olyan volt párja, akit csak rossz szavakkal illet, és a korábbi jó pillanatokat is árnyékba borítja a múlt kellemetlen részei.

Az Exek és szeretők főszereplői sem finomkodnak az exek kritizálásával, különösen Catherine Keener karaktere, aki az elvált Eva (akit Julia Louis-Dreyfus alakít) régi barátjával kezd új kapcsolatot. Eva, a házi masszőr, eközben egy nagyon kedves és természetes módon elvált férfival (Gandolfini) ismerkedik meg, de a szálak gyorsan összegabalyodnak, és hamarosan kiderül, hogy mindenkinek megvan a saját kapcsolata és összeköttetése a többiekkel, ahogy a George Lucas univerzumában.

Ami a filmben történik, az szerencsére valóságosabb, mint az átlagos amerikai romantikus-komédiákban, de valahogy mégsem üt át igazán. A probléma főként abban rejlik, hogy Louis-Dreyfus nem képes felvenni a versenyt Gandolfinivel, és sokkal többet grimaszol, mint Jim Carrey a kilencvenes évek közepén. A karakterek, beleértve a mellékszereplőket is, jól kidolgozottak, de nem történik semmi mélyebb érzelmi megvilágosodás, nincsenek izgalmas fordulatok, és az érdekesebb események elsősorban a film első felében zajlanak le. A nagy csattanó, hasonlóan az Őrült dilis szerelemben, a romantikus vígjátékok egyik kedvenc helyszínén, a kertben történik, de utána valóban nem történik semmi fontos. Így tehát a film valójában egy igazi one-man-show marad: James Gandolfini hosszú ideig hiányozni fog.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr8118250797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása