She's Funny That Way/Megőrjít a csaj(2014)

A lány őrültté tesz (She's Funny That Way) című amerikai vígjáték filmet Peter Bogdanovich rendezte 2015-ben. A főszerepekben Imogen Poots, Owen Wilson, Jennifer Aniston és Kathryn Hahn láthatók. A film 93 perc hosszú és 12 éven felülieknek ajánlott.

A történet egy prostituált körül forog, aki egyetlen boldog éjszaka után úgy dönt, hogy változtat az életén. Isabella (Poots), a fiatal nő, egy Broadway rendezővel (Arnold, Wilson) keveredik, aki segít neki újraindítani színészi karrierjét.

Peter Bogdanovich, aki korábban olyan remek filmeket rendezett, most egy Woody Allen-stílusú komédiát készített, amely több szálon fut, és neves színészekkel dolgozik. A film valójában egy közepes minőségű Woody Allen-film New Yorkban játszódó változataként tekinthető, ahol néhány színész gyakorlatilag saját előző szerepeire utal.

Owen Wilson a romantikus hős szerepét hozza, Jennifer Aniston pedig a szexuálpszichológust alakítja a korábbi filmjeinek ellentéteként. Rhys Ifans a szokásos figurájában látható. A film egyik fényes színfoltja Imogen Poots, aki kiválóan alakítja a luxusprostituált szerepét, és szinte túlragyogja a többi színészt. Mindazonáltal, bár a színészek hozzák a kötelezőt, a karakterek alapvetően sablonosak, és már korábban is hasonló szerepeket láthattunk tőlük.

A forgatókönyv is kidolgozatlannak tűnik, tele klisékkel, és eredeti ötletek hiányoznak belőle. A film rövid játékidejében túl sok véletlen egybeesés történik, ami néha idegesítő lehet. Összességében a film szórakoztató, de nem marad emlékezetes. Hiányzik belőle a kreativitás, és úgy érezhetjük, hogy a forgatókönyvet több különböző mű elemeiből rakták össze. Kivéve Poots kiváló alakítását, egy váratlan cameót vagy az édes zenei betéteket, a film nem nyújt sok újat. Azoknak, akik igazi Woody Allen filmre vágynak, valószínűleg máshol kell keresniük.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr5818250773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása