The Double/A hasonmás(2013)

A "A hasonmás (The Double)" című filmet Richard Ayoade Ando rendezte, és a főszereplők között szerepelnek Jesse Eisenberg, Mia Wasikowska, Chris O'Dowd és Sally Hawkins. Ez egy angol thriller, ami 93 perc hosszú és 2013-ban készült. A film a 12 éven felülieknek ajánlott.

A Nagy-Britanniában ismert humorista és TV-szereplő, Richard Ayoade bemutatta első nagyjátékfilmjét, a Submarine-t, ami az elmúlt évek egyik legszórakoztatóbb és erőteljesebb debütálása volt. Ez a humoros "coming-of-age" film tini szerelmesekről szólt, és megmutatta, hogy Ayoade nem csak a francia újhullám iránt érdeklődik, hanem egyedi látásmódú és érett alkotó is. A különbség az ő nagyjátékfilmje és korábbi TV-munkái között az, hogy a Submarine sokkal személyesebb volt, míg TV-sorozataiban az abszurd humor dominált. Mindazonáltal mindkettő karakterközpontú történeteket tartalmazott. Második nagyjátékfilmje, a "A hasonmás," egyesíti a Submarine személyes hangulatát a korábbi munkái humorával.

A történet központjában Simon James (Jesse Eisenberg) áll, aki félénk és magányos ember, és a városban, ahol él, mindenki figyelmen kívül hagyja. Még a munkahelyén is alig ismerik, noha hét éve dolgozik ugyanott. Simon rajong egyik munkatársáért, Hannah-ért (Mia Wasikowska), de sosem meri megszólítani. Azonban miután megjelenik a hasonmás, James Simon néven (aki Simonra hihetetlenül hasonlít, de ellentétben vele, magabiztos és céltudatos), minden megváltozik. A hasonmás szép lassan elkezdi elhódítani Simontól mindazt, amire vágyik az életben, és mindent elvesz tőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr5218249391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása