Begin Again/Szerelemre hangszerelve(2013)

Szerelemmel fűszerezett film (Begin Again); rendező: John Carney; szereplők: Keira Knightley, Mark Ruffalo, Catherine Keener, Hailee Steinfeld, Adam Levine; színes, magyar nyelvű, amerikai vígjáték, 104 perc, 2013 (12)

Greta (Keira Knightley) egyetemi szerelme számokat ír. Dave-vel (Adam Levine) New Yorkba költöznek egy vonzónak ígérkező stúdiószerződés miatt. Dave az első vidéki turnéján hűtlen lesz Gretahez. A lány hirtelen egyedül találja magát, és ekkor, egy zenei producer figyel fel rá egy munka nélküli zenészbár apró színpadán...

Az említett leírás alapján a film első pillantásra úgy tűnhet, hogy közhelyekkel teli és unalmas történet lehet. De ez nincs így.

Először azt hihetnénk, hogy a filmiparnak már túl kellene lépnie a Knightley által megtestesített női ideál sztereotípiáján, és csak azoknak tetszhet, akik a 2000-es évek elején Kate Moss hatása alatt nőttek fel. De Knightley remekül illik a szerepébe, mint egy félénk tehetség a húszas évei végén. Végig énekli a filmben előforduló dalokat, és bár sok szám emlékeztet az 1990-es évek közepén népszerű Alanis Morissette-re, a film alkotói sikerrel mutatják be a zenét (főleg figyelembe véve, hogy az idei évben olyan popsztárok is feltűntek, mint Lady Gaga vagy Lana Del Rey, akik messze elmaradtak a várt színvonaltól).

Adam Levine a Maroon 5 énekese remekül alakítja a "kezdő popsztár" szerepét. Ellenszenves és gyenge karakter, mégis kevésbé hivalkodóan öltözködik, ami kellemes meglepetés. A jelmeztervező különleges és egyedi öltözékekbe bújtatja az alternatív zeneipar képviselőit, kivéve néhány kivételt (ne keressünk 16 éves tinilányokat, akik betűkockákból készült nyakláncokat hordanak...).

Mark Ruffalót is segíti a jó jelmez, a póló, a zakó és a borosta. Ő olyan, mint a film általában: nagyszerű, mert egyszerű. Egy lehangolt férfit látunk, egy whiskyüveggel a polcon, egy régi Jaguart, és már halljuk a rossz demólemezek hangját...

A film egy közepesen eredeti befejezéssel egy humorral és jó arányérzékkel megírt vígjáték. A filmes John Carney következő munkája is zenés lesz. Reméljük, hogy a jövőben is sikerül ilyen jó művet alkotnia.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr2118249327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása