Joker(2014)

A filmet Simon West rendezte, a főszerepekben Jason Statham, Sofía Vergara, Milo Ventimiglia és Stanley Tucci láthatók. A film színes, magyarul beszélő, és egy amerikai krimi-dráma, amely 92 perc hosszú. A produkciót 2014-ben készítették (18 éven felülieknek ajánlott).

Talán emlékeztek a Guy Ritchie filmekben feltűnő Bacon-ra vagy Törökre? Ezeket a karaktereket alakító színész olyannyira lenyűgöző volt, hogy alig vártam, hogy újra lássam őket más filmekben. De most nem a Mars szellemére vagy Az egyetlen című alkotásokra gondoltam, mert ezekből a szereplésekből is kitűnik, hogy Hollywood újabb akciósztárja született. Természetesen azóta megkedveltem a volt műugrót, különösen a Szállító és a Crank - Felpörgetve című filmeknek köszönhetően.

A 1985-ös "Heat" regény újraadaptálása Burt Reynolds által ihletett "A Las Vegasi zsaru" című filmet hozta létre. A filmben több ismert jelenet és kameraállás is visszaköszön az eredeti változatból. Az író, William Goldman, nemcsak novellákat alkotott, hanem olyan kiemelkedő forgatókönyvekkel is ajándékozott meg minket, mint a "Butch Cassidy és a Sundance kölyök", "Az elnök emberei", "A herceg menyasszonya" vagy "Tortúra".

A történetben Nick Wild (Jason Statham), a szerencsejáték-függő, testőrként dolgozik a Las Vegas-i kaszinókban. Amikor barátja, Holly (Dominik García-Lorido), brutálisan megtámadják egy gengszter (Milo Ventimiglia) miatt, Nick segít neki bosszút állni. Ám kiderül, hogy a célpont a helyi keresztapa fia.

Simon West rendezéseiben vannak olyan jelenetek, amelyek emlékezetesek, ugyanakkor olyan pillanatok is vannak, amikor az ember csalódottan sóhajt fel, mert nem éri el a film az elvárásokat. Ezt a legjobban úgy lehetne leírni, mintha a magyar válogatott 3-1-es vereséget szenvedne, és bár örülünk egy gólnak, az végeredményen nem változtat. A filmben található bunyók száma meglepően kevés, tekintve a rendező és a főszereplő korábbi közös projektjeit. Azoknak, akik az akciófilmeket szeretik, hiányozhatnak a verekedős jelenetek. Azonban, amikor végül bekövetkeznek, Jason Statham olyan jól hozza a karakterét, hogy azok is élvezhetik, akik nem rajonganak az akciófilmekért. A film egyik kiemelkedő pillanata a bunyó utáni lazítás, amikor egy karácsonyi dal csendül fel, ami valóban zseniális, és a legjobb akciófilm bunyók közé tartozik. Az egyetlen csalódás, hogy a szerencsejáték-függőség témájára nem helyeztek nagyobb hangsúlyt. A film során csak egy beszélgetés során derül ki, noha az előzetesben említik ezt a szempontot.

Milo Ventimiglia a film során remekül alakítja a hisztis karaktert, míg Stanley Tucci, noha választásai időnként meglepőek, a szerepeit továbbra is kitűnően játssza el. Michael Angarano szoftverfejlesztő szerepével és teljesítményével kevésbé voltam elégedett, bár nem kapott túl sok szerepet a filmben.

A kanalat lefegyverező jelenet már Anthony Hopkins Zorró álarcában tett előadásában is látható volt, de Jason Statham karaktere számolhat a legjobb válasszal arra, hogy miért nem vihető kézipoggyászban fegyver a repülőgépre.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr7918247679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása