The Wedding Ringer/Bérhaverok(2015)

Bérhaverok (The Wedding Ringer), rendező: Jeremy Garelik, főszereplők: Josh Gad, Kevin Hart, Affion Crocket, Kaley Cuoco-Sweeting, amerikai komédia, 101 perc, 2015. (16)

Barátokat csak addig tudsz eljátszani, amíg valóban meg nem jelenniük valahol. Szerencsére a kölcsönzés pont ilyen helyzetekben válik életmentővé.

Igaz, léteznek esküvős vígjátékok, és vannak olyan filmek, amikor barátokat bérelsz, de ez a film mindkettő elemét összegyúrja. Sok példát láthattunk már mindkét műfajban, de az ember mindig képes nevetni, ha a poénokat új kontextusban találja meg. Persze, első kérdésem az volt, hogy vajon tudnak-e még újat mutatni ebben a műfajban az utóbbi években látott filmek után. Azonban hamar kiderült, hogy a történet maga már az 2000-es évek elején született meg a készítők fejében, és olyan színészek is szóba kerültek a főszerepekre, mint Owen Wilson vagy Vince Vaughn, akik hasonló típusú filmekben szerepeltek az elmúlt időszakban. A Bérhaverok célja az, hogy egyesítse az esküvős és a kamubarátos vígjátékok legjobb pillanatait.

Ezekből a filmekből nem szabad kihagyni a szívhez szóló lúzert. Doug Harris (Josh Gad) az Isten lábát kapta meg, jó munkahelye és gyönyörű menyasszonya (Kaley Cuoco-Sweeting) van. Azonban régebben nem volt ilyen szerencsés, ami miatt kevés igazi barátja van. Ahogy közeleg az esküvő, Dougnak valami kiemelkedőt kell mutatnia, és ezért felkeresi Jimmy Calahant (Kevin Hart), aki jó pénzért képes bárkit legjobb barátnak játszani. Ő lesz a nagy dumás fekete haver. Doug azonban túllő a célon, és hirtelen hét barátot kreál a kedvesének, Gretchennek. Ezért mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hogy Jimmy teljes extraprogramját igénybe vehesse. A bérfiúk pedig a legvadabb legénybúcsút és felejthetetlen esküvőt ígérnek neki. A kitalált történetek és az előző közös emlékek egy lavinát indítanak el, amiből nem könnyű kijutni. Gretchen teljesen új oldalát ismeri meg Doug-ban. Josh Gad vicces fickó, nemrégiben egy olyan filmet találtam, ahol spongyabob testében közlekedik az emberek között, miközben a hátsóját az arcukba tolja. Minden komikus életében eljön az a pillanat, amikor rájön, hogy felöltözve is képes szórakoztatni a közönséget. Danny DeVito egyedi, neki minden jön. Kevin Hart jó humorista, bár egy kicsit hasonlít Chris Rockra, de elfogadjuk, hogy csak egy ilyen van, és amúgy is utánozhatatlan. Ez mindenki számára előnyös.

Az elején feltett kérdésre a válasz az, hogy nem, nem próbálnak újat mutatni, de nem is kell. Végtére is a vígjátéknál ez elfogadható bűn.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr9718245451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása