Legend/Legenda(2015)

A Legenda című filmet Brian Helgeland rendezte, és olyan színészekkel, mint Tom Hardy, Emily Browning, Christopher Eccleston, David Thewlis és Chazz Palminteri. Ez egy angol thriller, amely 131 perc hosszú, és 2015-ben került bemutatásra.

Valószínűleg sok nőtárs a Legenda előzetesét látva közösen sóhajtott fel. Ez egy gengszterfilm Tom Hardy főszereplésével, ami azt jelenti, hogy két órán át élvezhetjük, ahogy a kedvenc angol színészünk elegáns öltönyben, Guiness sört kortyolgatva, szivarozva és persze verekedve lép fel a képernyőn. Ráadásul még kettő is van belőle! Ez egy igazi kikapcsolódás...

Bevallom, nagyon magas elvárásokkal ültem le a film elé. Csak annyit kellett tennem, hogy megnézzem a szereplők neveit, és már akkor is lekötött a film. A történet maga is ígéretesnek tűnt, tele akcióval, és én már előre lelkes voltam.

A Kray testvérek az 50-60-as évek Londonjában hasonló hírnévnek örvendtek, mint a Corleone család az Egyesült Államokban. Az ikerpár egyik tagja, Ronnie, hírhedt vérszomjas és mentális problémákkal küzdő figura volt. Testvére, Reggie, pedig bár gengszter volt, de igyekezett elkerülni a felesleges erőszakot. A Kray testvérek a semmiből indultak, fiatalon bokszoltak, majd kemény munkával érték el, hogy a háború után London félelmetesen tisztelje őket. Ők üzemeltették a városban számos kaszinót és szórakozóhelyet, ahol a politikusok és hírességek is gyakran megfordultak. 1968-ban tartóztatták le őket, ami a hatalmas birodalmuk hanyatlását jelentette (ezt "The Firm" néven ismerték).

Néhány kritika szerint a film néhány részletben eltúlozza a valóságot, például Ronni szexuális irányultságát, pedig valójában biszexuális volt, és több felesége is volt. Frances karakterét is torzítottnak tartják, hiszen a valóságban egy vidám és energikus lány volt, aki Reggie-ért rajongott, és nem egy visszahúzódó alak.

A történet maga elég érdekes, és könnyedén elbírná a több mint 2 órás játékidőt. Sok izgalmas esemény történt a Kray testvérek hatalmuk csúcsán, ami elvonta volna az emberek figyelmét a saját problémáikról. Azonban a film középpontjában Reggie és Frances kapcsolata kerül, és ezzel kezdi elveszíteni a lendületét. Egy idő után a film csak értelmetlen jelenetek egymásutánjává válik, ahol a karakterek vagy a semmibe bámulnak, vagy tipikusan angol módra teázgatnak, és a testvériség erejéről filozofálnak. Ha a történetet egy rövidebb időtartamra szabták volna, talán nem érezné a közönség azt, hogy a film végére már kevés az izgalom.

Azonban a színészek teljesítményével nem lehet panasz. Tom Hardy már többször is bebizonyította tehetségét az elmúlt években, és itt is kiváló alakítást nyújt. David Thewlis és Christopher Eccleston is remekül szerepelnek.

A film alatt végig hallhatjuk a 60-as évek slágereit, és Duffy is feltűnik, mint kaszinóénekes.

Amíg eljutunk a nagy dráma részéig, addig a Legenda igazán szórakoztató film, a humor és az akció jól egyensúlyban van. Sajnálatos módon a végén mindkettőt felváltja a szenvedés, és a nagy csattanó csak a film utolsó perceiben következik be. Így a kezdeti izgalom után a film végén kissé hiányérzetünk marad.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr5018244755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása