Now You See Me 2/Szemfényvesztők 2(2016)

Szemfényvesztők 2. (Now You See Me 2) című amerikai akciófilmet Jon M. Chu rendezte 2016-ban. A főszerepekben Mark Ruffalo, Jesse Eisenberg, Woody Harrelson és Lizzy Caplan láthatók. A film 130 perc hosszú és 12 éven felülieknek ajánlott.

A Négy Lovas csapata visszatér, és bár néhány tagcserét kellett végrehajtaniuk, a férfiak továbbra is dominálnak. Egy sikertelen akció után Makaón találják magukat, ahol Harry Potter lesz az új megbízójuk. Az életük a tét, de hűségesen bíznak saját képességeikben és az új vezetőjükben.

Az első Szemfényvesztők film 2013-ban már bizonyított a jegypénztáraknál, így a folytatás szinte elkerülhetetlen volt. Néhány szereplő cseréje történt, például Isla Fisher helyére Lizzy Caplan érkezett, és a rendezői székben is változás történt, Jon M. Chu irányításával.

Miközben Thaddeus Bradley és Arthur Tressler sebeit nyalogatják, a Négy Lovasok időnként ismét akciót hirdetnek. Dylan Rhodes FBI ügynök viselkedése kezd gyanús lenni egyik kollégája számára, de egyelőre még megőrzi főnöke bizalmát. A csapat egy mobiltelefon gyártóját akarja leleplezni, de valaki elárulja őket. Makaón találják magukat, ahol egy Walter Mabry nevű férfi új feladatot bíz rájuk. A film végén Londonban kerül sor a végső összecsapásra, ahol minden szereplő találkozik.

Függetlenül attól, hogy láttuk-e az első részt vagy sem, nehéz lenne komolyan aggódni a Négy Lovasok sorsa miatt. A film állandóan elmagyarázza, hogy mi történik, és a jók mindig a rosszakat győzik le, ami kiszámíthatóvá teszi a cselekményt. Az etikus illuzionista kérdése is felmerül, hogy mi számít nemes célnak, és kik döntenek erről. A film eljátssza a vicces beszólásokkal tarkított trükköket, és feltárja a szereplők múltját és kapcsolatait. A színészek teljesítményét kiemelik, bár Woody Harrelsonból egy talán elég lett volna. Jesse Eisenberg stílusa változatlan marad, de mégis működik, mert a film a bűvészkedésről szól. Brian Tyler zenei aláfestése és az eső felfelé esése is hozzájárulnak az élményhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr4018244085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása