Café Society(2016)

A Café Society című filmről van szó, melyet Woody Allen rendezett, és olyan színészekkel, mint Kristen Stewart, Jesse Eisenberg, Steve Carell és Blake Lively. Ez egy 2016-os amerikai vígjáték, ami 96 percig tart, és 12 éven felülieknek ajánlják.

A történet a 1930-as évek Hollywoodjában játszódik, és arról szól, hogyan rabolja el figyelmünket e korszak varázsa. Woody Allen nem kívánja számunkra megkedveltetni ezt az időszakot, csupán elég neki, hogy ő maga szerelmes bele. És működik! Woody Allen már 45 filmrendezéssel büszkélkedhet, és bár minden filmjében hasonló témákat dolgoz fel, még mindig van, aki várja az új alkotásait.

A történet középpontjában Bobby (Jesse Eisenberg) áll, aki New York-i fiúként Hollywoodba utazik, hogy munkát kapjon Phil (Steve Carell), a nagymenő producer unokaöccseként. Phil azonban nem könnyen adja meg a lehetőséget, és Bobbynek a helyismeret megszerzésében a gyönyörű és intelligens Vonnie (Kristen Stewart) segít. Közben Bobby és Vonnie egymásba szeretnek, de Vonnie-nak van valakije, és így két férfi között őrlődik. Végül Vonnie a másik férfit választja, Bobby pedig visszatér New Yorkba, ahol a testvére, Ben (Corey Stoll) szórakozóhelyét menedzseli. Itt Bobby nemcsak a helyet virágoztatja fel, hanem megtalálja a szerelmet is Veronica (Blake Lively) személyében. Megnősül, családot alapít, és sikeres lesz a munkájában, de amikor Vonnie ismét színre lép az életében, minden megváltozik.

Woody Allen filmjeit régóta várják a rajongók, és bár az események és karakterek sok hasonlóságot mutatnak a korábbi műveivel, mégis mindig képes valami új és friss színt hozni a történetekbe. Allen saját gondolatait ülteti karakterei szájába, és bár nem igazán helyezkedik bele karaktereinek helyzetébe, ez a stílus különleges humorral párosul, és elgondolkodtató stand-up komédiát eredményez.

A film főszereplői, Jesse Eisenberg és Kristen Stewart harmadszorra ismét egymásba szeretnek, és bár Eisenberg szerepei nem mindig találják el a közönség ízlését, itt kifejezetten jól működik. Kristen Stewart színészi tehetsége továbbra is vitatott, de együtt párosként aranyosak. Steve Carell már régen nem 40 év alatt van, és széles repertoárral rendelkezik, Blake Lively pedig nemcsak gyönyörű, de elbűvölő is.

Összességében a stáb láthatóan élvezte a filmmel járó munkát, és büszkék voltak arra, hogy egy olyan projekten dolgozhattak, ami a hollywoodi filmkészítés gyökereihez nyúlt vissza. A film digitális technológiával készült, és más képaránnyal is kísérletezett, köszönhetően a háromszoros Oscar-díjas Vittorio Storatonak.

Bár a film hasonló témákat dolgoz fel, mint Woody Allen korábbi művei, még mindig képes meglepetést szerezni a nézőknek, és várjuk a következő alkotását.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr3018244037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása