Á bras ouverts/Romazuri(2017)

Az "Á bras ouverts" című filmről van szó, melyet Philippe de Chauveron rendezett, és főszereplőként Christian Clavier, Ary Arbittan és Elsa Zylberstein láthatók benne. Ez egy francia-belga vígjáték, ami 92 perc hosszú, és 2017-ben került bemutatásra (16 éven felülieknek ajánlott).

A történet arról szól, hogy mi történne, ha mindenkiért felelősségre vonnánk mindazért, amit mond és tesz. A főszereplő író mindig hangsúlyozza, hogy bárkit szívesen lát otthonában, és valóban meg is érkezik hozzá egy kilencfős roma család. Ez az esemény életre szóló találkozást és tanulságot hoz, mindezt pedig egy könnyed vígjáték keretében mutatják be.

Jean-Etienne Fougerole (Christian Clavier) egy író, aki magasabbra tartja magát az olvasóinál, és inkább felesége, Daphné (Elsa Zylberstein) vagyonának köszönheti az átlagon felüli életszínvonalát, semmint saját írói teljesítményének. Egy vitaműsorban arra ösztönzik, hogy fogadjon be egy roma családot, és Babik (Ary Abittan) családja rögtön be is költözik hozzájuk. A film azt mutatja be, ahogyan az író eleinte vonakodik a dologtól, de végül belesodródik a roma család életébe, amelynek hatására az élete teljesen felfordul.

A "Bazi nagy francia lagzik" című előző film poénjait nem ismétlik meg ebben a filmen, mivel a "Romazuri" egy teljesen különálló történet, amely a francia és nem francia emberek együttéléséből fakadó konfliktusokra összpontosít, különös hangsúllyal a roma közösségre. A film humoros elemeket használ az előítéletek és a kulturális különbségek bemutatására. A szereplők a szélsőséges vélemények karikatúráit játsszák el, és a film egyensúlyban tartja a humor és a jó ízlés közötti határt.

A film bemutatása idején éppen választási kampány zajlott, és a film alkotói tudatosan utaltak arra, hogy a nézőknek kritikusan kell szemlélniük a politikai ígéreteket és azokat, akik azokat teszik. A "Romazuri" egy könnyed, szórakoztató vígjáték, amely a témája ellenére megőrzi a jó ízlés határait, és nem vádol senkit, csupán humor segítségével mutat be egy közösséget és azokat, akik kapcsolatba kerülnek vele. A film jelenleg nem tervez folytatást.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr1418243907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása