Bazi nagy francia lagzik 2.(2019)

Nagy francia lagzik 2. című filmről van szó (eredeti cím: Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu?), melyet Philippe de Chauveron rendezett. A szereplők között ott találjuk Christian Claviert, Chantal Laubyt, és Ary Abittant. Ez a 2019-es francia vígjáték 99 perc hosszú és 12 éven felülieknek ajánlott.

A Bazi nagy francia lagzik 2-ben újra találkozhatunk a már ismerős arcokkal. A film fő témája ismét az eltérő kultúrák ütközése, amit könnyed humorral mutatnak be. A film abszolút szórakoztató, viszont kérdés, hogy sikerül-e elérnie az első rész sikert.

A vígjátékok egyik klasszikus szituációja az, amikor egy idegen kultúrából érkező személy megjelenik, ilyen például a Ne folytassa, felség! című film bárzongoristája, az Egy kis kiruccanás angol ejtőernyőse vagy a Marslakó a mostohám szépséges földönkívülije. Mivel sok film merít ihletet az aktuális politikai eseményekből, az utóbbi időben népszerűvé váltak azok a filmek is, ahol az idegen kultúrából érkezők bevándorlók szerepébe bújnak. Sok ilyen film készült Nyugat- és Észak-Európában is, de a Bazi nagy francia lagzik (2014) különösen nagy sikert aratott, 13 millió dolláros költségvetésből hozott be 174.1 millió dollárt világszerte. Amikor 2015-ben eljutott a film Franciaországba, már biztos volt, hogy lesz folytatás, bár akkor még kevés konkrétumot tudtunk róla. 4 év kellett, hogy elkészüljön, Christian Clavier pedig eközben még 10 filmet forgatott, köztük a Romazurit, ami ugyancsak bevándorlós témát dolgoz fel, és amelyben rendezőként, forgatókönyvíróként és színészként is részt vett.

A második rész gyorsan belevág a cselekménybe. Ha valaki nem látta az első részt, az is könnyen követheti a történetet. A lényeg, hogy egy konzervatív vidéki pár négy lánya különböző kultúrájú férfiakhoz megy férjhez - egy zsidóhoz, egy arabhoz, egy kínaihoz és egy elefántcsontpartihoz (ő legalább keresztény). A második részben a lányok újabb meglepetéssel állnak elő: mind elhagyják Franciaországot, hogy máshol képzeljék el a jövőjüket. Claude és Marie Verneuilnek mindent be kell vetniük annak érdekében, hogy megtartsák őket. Megpróbálják meggyőzni vejeiket, hogy a világ tele van veszélyekkel, és a legbiztonságosabb hely Franciaország, ahol mindent megtalálnak, amire szükségük van. Claude rengeteg pénzt költ arra, hogy ezt a képet megőrizze. Az idő múlásával a Verneuil család nem elégszik meg már pusztán Franciaországgal, és azt szeretnék, ha minden unokájuk a közelükben élne.

A második rész, ahogy az első is, könnyed humorral oldja fel a konfliktusokat, és közben sztereotípiákat dönt le, valamint kifigurázza a francia felsőbbrendűséget, miközben megtartja a vidéki élet értékeit. A szereplők kiválasztása kiváló, és szerencsére mindenki visszatért a folytatáshoz. A négy vej továbbra is szórakoztatóan veszekszik, és igyekeznek jó benyomást kelteni a szüleknél. Az esküvő ismét fontos része a történetnek, és természetesen okoz meglepetéseket. Annak ellenére, hogy a második rész is tartogatott némi potenciált, és nem hat bőrlehúzásnak, valószínűleg kevesebb sikerre számíthatunk, mint az első résznél.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr7818240781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása