Underwater/ Árok (2020) Kritika

A mű szövege az "Árok" című amerikai akcióthriller filmről szól, amit William Eubank rendezett 2020-ban. A főszereplők Kristen Stewart, T.J. Miller és Vincent Cassel. A történet középpontjában egy mélytengeri katasztrófa túlélői állnak, akik egy 11 kilométer mély árokból próbálnak a felszínre jutni. Az emberiség olajszükséglete továbbra is erős, és ennek kielégítése érdekében emberek merülnek ilyen mélységbe.

A film bemutatja, hogy az emberiség milyen messzire megy el az olajkitermelésért, és bemutatja az óceánok legmélyebb pontját, a Mariana-árokat, ahol emberek próbafúrásokat végeznek. A történet főszereplője, Norah, egy gépész, aki váratlanul egy vízbetörés közepén találja magát a mélytengerben. Norah és társai megpróbálnak megoldást találni a helyzetükre, mivel a körülmények egyre rosszabbakká válnak, és küzdenek az idővel.

A film használja a klausztrofób légkört és a karakterek személyiségének fokozatos kibontakozását. Mindenki más módon reagál a válsághelyzetre, és ez teszi izgalmassá a történetet. Az akció mellett a film időt szentel a karakterek lelkizésére is. Ugyanakkor néhány furcsa dolgot is bemutat, például a személyzet tagjai nem tűnnek tudomást a különös eltűnésekről és balesetekről, ami furcsa egy ilyen zárt közösségben.

A film izgalmas és atmoszférikus, és bár nem hoz újításokat a műfajban, kellemesen nyomasztó élményt nyújt, emlékeztetve más mélytengeri katasztrófák történeteire.

Forrás: filmrajongo.com

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr5818240525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása