MICHAEL BAY EGY TRANSZFORMER!(2011)

Egy olyan eddig feltáratlan, mégis ismerős világból érkezett hozzánk, amelyről még csak fogalmunk sem volt, a rendkívül kellemetlen Ego-bolygóról, az univerzum szempontjából. Ennek négy indokát is szeretném megosztani:

Egy: Csak egy nagy elmének juthatott eszébe, hogy az Elnökünk, JFK, Nixon és Obama alakját olyan hihetetlenül hűen jelenítse meg a filmen, hogy az archív felvételeken a valódi elnök mellett egy színész alakítja, akihez képest még a botox-kezelések eredményei is elhalványulnak. Az élethű CGI Kennedy arcizmainak köszönhetően Nicole Kidman is szinte versenyt futna.

Kettő: Michael Bay, a filmkészítés zsenije, úgy gondolja, hogy nekünk, mozinézőknek, kell üzenni a mozi működéséről, és ezt szépen meg is tette. Egy hivatalos üzenetben közölte a stúdióval, hogy a filmeket a legmagasabb fényerővel kell vetíteni 3D-ben, hogy létrejöhessen a MBÉBASZM (Michael Bay és Barátai A Szebb Mozizásért), azaz az együttműködés, amely az egész univerzumot átformálja. Itt Michael Bay és a dicsért James Cameron vezetik a sort, és elmondják, mi a humoros, mi izgalmas, és mi a pénzbevétel legjobb forrása.

Három: Eddig nem volt szokás ezen a bolygón, hogy a nézők érezzenek kínosan magukat a moziban, ha valami nem tetszik nekik, és menekülniük kellene a teremből, mert a film annyira buta. De most ez változik: A Transformers 3 olyan mértékben akarja betölteni a szégyenérzetünket, hogy kénytelenek vagyunk hamarabb távozni a teremből. Én is így tettem, mert nem tudtam elviselni Michael Bay ostoba humorát, a földönkívüliek invázióját és a hihetetlen robbanásokat. Persze, lehet, hogy a hibám, de azt mondom: EZ NEM FILM, EZ SZÍNVONAL!

Négy: Kérném Michael Bayt, a transzformert, hogy ne vonzza be a Coen-testvérek színészeit a filmjeibe. Bár a legjobb színészek is hajlandóak a meggazdagodásra, nálunk mégis más a hagyomány. Ha Frances McDormandot látjuk, nem arra gondolunk, hogy hülyeségeket kelljen mondania és együtt dolgozzon képzeletbeli szereplőkkel a kínos effektusokkal. Így képzeljük el őt. Kérjük, hogy tartsa tiszteletben az értékeinket. Az aktuális divatot és fiatal sztárokat hagyja másra.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr2918256995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása