X-Men: First Class/X-Men - Az elsők(2011)

Azért, hogy miért nézzük ezt a mérkőzést, azt még el lehet adni a barátnőinknek, mert van benne valami különleges vonzás, de hogy úgy bámészkodunk egy idősebb kokainkereskedőn, aki képességekkel rendelkezik, és futurisztikus Moto GP sisakban nevetteti ki magát, mint tízéves gyerekek, arra nincs mentség.

Az X-Men sosem tartozott a kedvenceim közé, ha már szuperhősökről beszélünk. Ennek egyik oka valószínűleg az, hogy a hozzátartozó képregények nem voltak olyan népszerűek, amikor még fiatalabb voltam, és másrészt senki sem próbálta megújítani - nem csak az átiratot, hanem radikálisan újraértelmezni, mint Christopher Nolan tette a Batman esetében. Igen, most szuperhősökről beszélünk, és sokan talán már unják a Nolan féle megközelítést, de én hiszem, hogy ha megszabadulunk a marketingmachinációk zajától, akkor valódi minőségi tartalomra bukkanunk. Úgy tűnik, ez a tendencia még sokáig fennmarad.

A 20th Century Fox csak akkor változtathat ezen, ha megszabadul Michael Fassbendertől a következő részben (és ki tudja, hogy mi történik a spin-offok és prequelek világában). Még mindig marad egy jó szórakozás, de sosem válik kultuszfilmmé. Az X-Men: Az Elsők egyszeri nézésre jó, de nem tervezem újra megnézni DVD-n. Ugyanakkor nem lehet azt mondani róla, hogy idegesítően infantilis szuperhős-film lenne, mint például a Thor vagy a Transformers 3. Bizonyos hibák és inkonzisztenciák ugyan becsúsznak, de legalább a látvány nem azért van, hogy elfedje a hiányos cselekményt. Az X-Men alapvetően olyan képregény, ahol a dráma dominál, és nem könnyű eltakarni a nyári szórakozás iránti vágyat. Különösen jó volt látni, hogy az edzésmontázst kreatív képmezős megoldással dobta fel a szokásos lépcsőn futás helyett.

Sokszor felmerül a kérdés, hogy miért vállalnak színészek rossz filmeket, és bár ebben az esetben nem erről van szó, izgalmas megnézni, melyik színész jelenik meg. Magnetót Michael Fassbender alakítja, aki eddig számos értékes film szereplője volt, például az Éhségben, a Becstelen Brigantyokban, vagy az Akváriumban. James McAvoy is egy elismert színész brit szerelmi drámák terén, és bár szerepelt a Wantedben Angelina Jolie mellett, nem az akcióhős szerepeiről ismert. Kevin Bacon pedig nem igényel különösebb bemutatást. Jennifer Lawrence-t is kiemelném, hiszen nemrég még a Winter's Bone című filmért kapott Legjobb Női Alakítás Oscar-jelölést, most pedig Mystique szerepében tűnik fel, akár egy GQ magazinban, akár a karakter által viselt kék szuperhősruhában. Mindenkinek megvan a saját stílusa és preferenciája.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr4318256979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása