Sandra Bullock az üzleti világban is eredményes

Sandra Anette Bullock 1964. július 26-án született Arlingtonban, Virginiában. Apja, John Bullock énektanár volt, míg anyja, Helga Meyer német operaénekesnő. Tizenkét éves koráig Németországban élt, így folyékonyan beszél németül, és gyakran ő maga szinkronizálja a német nyelvű filmjeit.

sandra_bullock.png

Középiskolai tanulmányait az Egyesült Államokban végezte, majd az East Carolina Egyetemre járt. Az egyetem után beiratkozott a Neighborhood Playhouse színésziskolába, ahol Alan J. Levi észrevette tehetségét, és felajánlott neki egy szerepet a Bionic Showdown: The Six Million Dollar Man and the Bionic Woman (1989) című filmben. A forgatás miatt Sandra Bullock Los Angelesbe költözött.

Első komolyabb szerepére 1993-ig kellett várnia, amikor is bemutatták A pusztító (1993) című filmet, amelyben Sylvester Stallone és Wesley Snipes voltak a partnerei. Az áttörést a Keanu Reeves nevével fémjelzett Féktelenül (1994) hozta meg számára. 1995-ben az Aludj csak, én álmodom című filmben már főszereplőként mutathatta meg tehetségét. Érdekesség, hogy az 1996-ban készült Képtelen képrablás című film forgatásán derült ki, hogy a színésznő allergiás a lovakra. Világszerte ismertté a Beépített szépséggel (2000) vált.

2013-ban két nagy sikerű filmet is forgatott: az egyik a Gravitáció (2013) című sci-fi volt, amelyben George Clooney mellett szerepelt, és amelyért Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjra jelölték, a másik a Női szervek (2013) című vígjáték. Ezt követően is sorra jöttek a sikerek. 2018-ban a Madarak a dobozban hatalmas népszerűségnek örvendett a Netflixen, és három évvel később a Megbocsáthatatlan nagyot szólt a platformon. A két film között mutatták be az Ocean's Eleven spin-offját, az Ocean's 8 - Az évszázad átverése (2018) című filmet, melyben szintén főszerepet játszott, akárcsak Az elveszett városban (2022), ahol Channing Tatum oldalán szerepelt.

Saját produkciós céget alapított Fortis Films néven, és Texasban több éttermet, pékséget, valamint virágüzletet üzemeltet.

Magánéletében több színész kollégával voltak hosszabb-rövidebb kapcsolatai. A kilencvenes években együtt járt Matthew McConaughey-vel, Bob Schneiderrel, majd később Ryan Goslinggal. 2005-ben összeházasodott Jesse G. James-szel, akitől öt évvel később elvált.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr6318490530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása