Madagascar 3: Europe's Most Wanted/Madagaszkár 3.(2012)

Az első dolog, ami szembeötlött velem, amikor elolvastam a Madagaszkár 3. értékeléseit, az az volt, hogy néhányan végre fellélegezhettek, hogy nem kell felnőttként szórakoztatniuk a gyerekeket, és nem kellett azon gondolkodniuk, hogyan játszanak velük. Azok, akik végre találtak egy kis időt az önfeledt szórakozásra, valószínűleg élvezték a film nézését anélkül, hogy felnőttként kötelességeikkel törődnének.

Ahogy általában a harmadik részekkel szokott lenni, itt is megvannak a jól ismert karakterek, és néhány újabbak is csatlakoznak hozzájuk. A film cselekménye most Európában játszódik, miután az előző részekben Afrikába utaztak. Az új környezet lehetőséget ad a készítőknek arra, hogy új és szórakoztató helyzetekbe hozzák a karaktereket.

Azonban a film sikerét nemcsak a helyszín változása határozza meg, hanem az, hogy a humor és a poénok mennyire szórakoztatóak. Az igazi kérdés az, hogy vajon a film képes-e meglepni a nézőket, és mosolyt csalni az arcukra. Ebben a tekintetben úgy tűnik, hogy a Madagaszkár 3. nem teljesen éri el a korábbi részek színvonalát. Néhány poén túlságosan is szájbarágós, és vannak jelenetek, amelyek inkább unalmasak, mint viccesek.

A karakterek is veszítenek a jelentőségükből, mivel az újak is teret kapnak a történetben. Az önismétlés elkerülése érdekében ez talán szükséges volt, de az eredeti karakterek hiányát is érezhetjük. Az írók néha régi kliséket használnak, amikor próbálnak humorosak lenni, ami azért kissé lehangoló.

Azoknak, akik a pingvineket különösen kedvelték az előző filmekben, jó hír, hogy kapnak egy saját televíziós sorozatot, amelyet itthon a Comedy Centralon láthatunk. Talán jobb lett volna, ha a főszál harmadik részét egyszerűen kihagyják, mivel nem hozza azt a frissességet és szórakozást, amit az eredeti film hozott. A film 3D formátumú, amelyet sokan már unnak, és néhány jelenetet kifejezetten azért hosszítottak meg, hogy kihasználják ezt a formátumot. Összességében bár elismerem a film értékeit, valószínűleg csak a tévében fogom újra megnézni, és maradok a pingvineknél.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr7518252517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása