Total Recall/Az emlékmás(2012)

Az Emlékmás (Total Recall) című filmet Len Wiseman rendezte, és a főszerepben Colin Farrell, Kate Beckinsale, Jessica Biel, Bryan Cranston és Bill Nighy láthatók. Ez az amerikai-kanadai sci-fi akciófilm 2012-ben került a mozikba és 121 perc hosszú. A film 16 éven felülieknek ajánlott.

Kate Beckinsale férje átlagos akciófilmévé degradálta Philip K. Dick egy novelláját, ami nem szokatlan a filmvilágban. Azonban zavaró, mert Az emlékmás a 1990-es sci-fi mozi, ahol Arnold Schwarzenegger egy kétséges múlttal rendelkező futó szeretőt utaztat az agyában álmodott Marsra, hogy helyrehozza a mutánsok és az elnyomó rendszer okozta zűrzavart, valamint a hűtlen feleségének káoszát. A film során a nézőnek mindig kétségei vannak, hogy a főhős valódi élményét vagy egy mesterséges álomvilágot éli meg, ami még viccesebbé válik, amikor egy jeladót húz ki az orrából, miközben egy vizes törülközőt teker a fejére. (Bár ez nonszensz, a teljes film magyar szinkronnal megtalálható a YouTube-on…)

Ezzel szemben 2012-ben Colin Farrell szaladgál kétségbeesetten, de sajnos nem sikerül olyan mély gondolatokat előhúznia nadrágzsebéből, mint az elődei. Ehelyett csak Ausztráliáig jut el, ami a jövőben a munkások által gyakran látogatott hely. Len Wiseman sikerrel lemosta az eredeti film tartalmát, és helyére többnyire jellegtelen utalásokat tett (nincsenek mutánsok, és miért van egy három mellű nő?). Ezek a változtatások inkább rajongóknak szólnak, de a film vége sajnos alig hoz izgalmasabb pillanatokat. A film közben sok unalmas párbeszédet hallunk, valamint olyan izzadságszagú szövegeket, amelyeknek igazából semmi haszna. Az írók remélik, hogy néhány mondatuk szállóigévé válik, de erre nincs sok esély, mivel már most sem emlékszem rájuk. Ezek a jelenetek szükséges rosszként szolgálnak a történet előrehaladása szempontjából, de sokat rontanak az élvezhetőségen.

Az eredeti film esetében sokkal jobban működött a cselekmény, de a Wiseman által készített változat valószínűleg hamar feledésbe merül, és alig hagy nyomot maga után.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr218252475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása