August: Osage County/Augusztus Oklahomában(2013)

Az Augusztus Oklahomában című amerikai filmdráma John Wells rendezésében, Meryl Streep, Julia Roberts, Sam Shepard, Juliette Lewis és Chris Cooper főszereplésével, 2013-ban került bemutatásra. A történetben már nem az a kérdés, hogy ki az öt jelölt az Oscar legjobb színésznő kategóriájában, hanem hogy Meryl Streep mellett ki az a négy másik jelölt.

Valószínűleg sokan találkoztak már olyan családdal, ahol a gyűlölet volt a legfőbb közös tényező, és minden összejövetel könnyen konfliktusokhoz vezetett. Az Augusztus Oklahomában bemutat egy ilyen családot, a Weston családot, amely túlnyomórészt nőkből áll, és mindannyian erős egyéniségek. Annak ellenére, hogy a családanya súlyosan beteg, a családapa váratlanul meghal, és ennek következtében a rokonság ismét együtt gyűlik össze az Isten háta mögötti közép-nyugati farmon. Ez nem vezethet máshoz, mint ahhoz, hogy a pokol elszabadul a házban, különösen, amikor egyre sötétebb titkok kerülnek napvilágra.

John Wells, aki korábban tévésorozatok epizódjait és egy olyan mozifilmet (The Company Men) jegyez, meg az alkotás során az érzékelhető, hogy a színpadról adaptálták. A kamera ritkán hagyja el a házat és annak közvetlen környékét, így minden a színészek vállán nyugszik. Szerencsére Streep magabiztosan játszik, legyen szó a gyógyszerek hatása alatt álló alfanőstényről vagy a megvonás okozta bódultságról. Julia Roberts is lenyűgöző alakítást nyújt, és az Oscarra méltó teljesítményt nyújt, amely méltó lenne az Erin Brockovich szerepéért járó díjhoz. Ezen kívül Benedict Cumberbatch-et is ki kell emelni, aki ismét bebizonyítja, hogy bármilyen karaktert magabiztosan el tud játszani.

Az Augusztus Oklahomában nem könnyed film, és nem való a családi estékhez, de az erős alapanyag és a tehetséges színészek miatt emlékezetes marad. Reméljük, hogy a nézők a film megtekintése után úgy érzik majd, hogy "Hű, szerencsére az én családom sokkal normálisabb."

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr3218250789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása