Non-stop(2014)

Azonosítatlan című filmet rendezte Jaume Collet-Serra, melyben Liam Neeson, Julianne Moore, Anson Mount és Michelle Dockery játszanak. Ez egy amerikai-francia akció-thriller, ami 106 perc hosszú és 2014-ben készült. (16 éven felülieknek ajánlott)

Jaume Collet-Serra és Liam Neeson a Nem ismeretlen férfi című filmet követően újra együtt dolgoznak. A főszereplő, Bill Marks (Liam Neeson), aki kissé alkoholos állapotban van, nem igazán felel meg a légimarsallokkal szemben támasztott szigorú követelményeknek. Úgy dönt, hogy felszáll a New York - London járatra, és az oldalán egy fegyverrel. Itt kezdeményez beszélgetést a mellette ülő Jennel (Julianne Moore). Hamarosan egy SMS-t kap, melyben azt állítják, hogy ha nem utal át egy nagy összeget egy svájci bankszámlára, akkor rendszeresen megölik valakit a repülőgép fedélzetén. Ahogy a holttestek kezdenek halmozódni, Billnek meg kell osztania ezt a titkot másokkal is, mivel minden körülmény ellene szól. Miközben folytatja a valódi tettes nyomozását, vissza kell szereznie az utasok és a személyzet bizalmát.

A film nem csak a cselekmény miatt izgalmas, hanem bemutatja az önpusztító életmódot folytató embereket, akik bár alkoholt isznak és fegyvert visznek magukkal, mégis képesek a helyzetet kezelni és mások védelmére fordítani a fegyvert. A film eleje lassan halad, de később fokozza a feszültséget, és Liam Neeson hatvanas évei elején ismét bebizonyítja, hogy képes fiatalabbakat legyőzni, akár egyszerre többet is. A második légiutaskísérő, Gwen szerepében Michelle Dockery, a friss Oscar-díjas Lupita Nyong'o helyett, is remekül alakít.

Bár a film bizonyos szempontból követi a megszokott mintákat, az alapötlet mégis egyedi, bár a kivitelezésben vannak hibák. Az utolsó tíz percben az akció és a klisék olyan mennyiségben szerepelnek, hogy a teljes játékidő sem lenne elég a feldolgozásukra.

A légimarsall szolgálatot 2001. szeptember 11. után hozták létre, amikor mindössze 33 működő légimarsall volt, és egyikük sem volt jelen az eltérített gépeken. Azóta a szolgálat létszáma jelentősen megnőtt a terrorizmus miatt, bár sokan kritizálják őket az adófizetők pénzének pazarlása miatt. Feladatuk a terrortámadások elhárítása, de nem mindig találják el az egyensúlyt a hatékony működés és a megítélés között.

Bill a film végén sikeresen megoldja a helyzetet, de ez nem feltétlenül javítja a légimarsall szolgálat megítélését, és a toborzásra is fenntartásokkal lehet tekinteni. Reméljük, hogy Liam Neeson számára lesz még más munka a jövőben, de azért néha jó látni őt egy ilyen akció-thrillerben.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr8218249437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása