Amour & turbulences/Szerelem a felhők felett(2013)

Szerelmet a Felhők Felett (Love Is in the Air / Amour & turbulences) címmel ismert francia romantikus filmet 2013-ban Alexandre Castagnetti rendezte. A főszereplők Ludivine Sagnier és Nicolas Bedos voltak. A film könnyed és szórakoztató, 96 perces romantikus vígjáték, melyet bátran ajánlhatunk a 12 éves kor felettieknek.

Alexandre Castagnetti egy ideig eltűnt a magyar mozikból, de sosem adta fel a vágyát, hogy egy olyan filmet készítsen, mely az igazi szerelemről szól. Az eredmény egy könnyed és lelkesítő francia vígjáték lett.

Julie (Ludivine Sagnier) éppen hazautazik esküvőjére, míg Antoine (Nicolas Bedos) egy állásinterjú miatt utazik. Véletlenül egymás mellé kerülnek a zsúfolt New York-Párizs járaton, mivel a légitársaság hibázott. A hosszú repülőút izgalmasnak ígérkezik, mivel Julie és Antoine régebben együtt voltak, de szakítottak. Antoine visszatért az egyedülálló életéhez, míg Julie egy unalmas férfival készül kimondani a boldogító igent.

Mivel nincs más szabad hely a gépen, kénytelenek egymással beszélgetni. Antoine megpróbálja újra elcsábítani Juliét, aki természetesen ellenáll. A beszélgetésbe bekapcsolódik a személyzet, köztük Georges, a steward (akit Michell Vuillermoz alakít) is, valamint a körülöttük ülő utasok, köztük egy kislány (Ina Castagnetti, a rendező lánya) és egy idős házaspár. Antoine a barátjának, Hugonak (Jonathan Cohen) meséli a történteket, Julie pedig az anyját (Brigitte Catillon) hívja segítségül, hiszen mindketten végigéltek hasonló szerelmi viharokat. A közös emlékezések során megismerjük e két ember történetét, akik látszólag teljesen különböznek egymástól, de mégis egymásra találnak. Antoine, a nőcsábász hódítja meg a művészlelkű Julie szívét. A kapcsolatuk nem tökéletes, ahogy ők maguk sem azok, de működik. Minden jó addig, amíg valamelyikük rossz döntést nem hoz, ami veszélyezteti a másik bizalmát.

A film eredetileg egy tengerentúli ötletből született, de a rendező és a főszereplők által igazi francia alkotássá vált. Az egyedi megoldások és a karakterek teszik különlegessé. Bár a film talán nem robbanó, mégis szórakoztató, és a nevetés igazi, nem erőltetett. Ha valódi, romantikus francia vígjátékra vágysz, mindenképpen nézd meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr1018249427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása