Need for Speed(2014)

Sebességmánia, Scott Waugh rendezésében: Aaron Paul, Dominic Cooper, Michael Keaton, Dakota Johnson, Imogen Poots főszereplésével készült 2014-es amerikai akciófilm, ami 130 perc hosszú. (16)

Képtelenül nevű európai autók versengenek Amerikában, noha itt valójában tilos. A robogók döreje átka az egész történetnek.

Tobey (Aaron Paul) és Dino (Dominic Cooper) a Verdák világában nőnek fel, az előbbi pedig a barátaival (Scott Mescudi, Rami Malek és Ramon Rodriguez) az autókba mélyed és mindent belead, hogy az utcákon taroljon. Dino viszont eléri, hogy az életébe belopódzzenek a profi versenyzők, és még a gyönyörű Anita (Dakota Johnson) is Tobeyre csábul. Dino megbízza Tobeyt, hogy fejezze be a félbehagyott Mustangot, amit Carol Shelby hagyott hátra. Azért is sürgős a munka, mert a bank már az árverés előtt álló műhelyüket szándékozik értékesíteni. Végül a Shelby Mustang elkészül és gazdára talál, de Dino áthágja a korábbi megállapodást és versenyzésen akarja eldönteni, hogy ki kap mennyi pénzt a vételárból. A tragédia akkor következik be, amikor Anita öccse, Pete az egyik versenyen veszti életét, és Dino hibáztatja Tobeyt a tragédiaért. Miután Tobey a börtönből kiszabadul, megpróbálja felkelteni a rejtélyes Monarch (Michael Keaton) figyelmét, hogy bejuthasson egy illegális versenyre, ahol bosszút állhat. Régi barátai és a vonzó Julia Maddon (Imogen Poots) az oldalán vannak. Amikor kölcsönzött Shelby Mustangjukat elveszítik, Tobey egy Koenigseggel áll rajthoz, amivel Pete tragédiáját okozták. Ha egy videojáték ilyen nagy siker, akkor szinte elkerülhetetlen, hogy filmváltozat is készüljön belőle, bár erre 20 évig kellett várni. A film legnagyobb vonzereje az ismert autók és a tehetséges színészek, akik vezetik őket, miközben egy sztorit is feldolgoznak. Mivel a játéknak nincs ilyen mélysége, a film alkotói próbáltak hozzátenni egyet. Az autók és utcai versenyek rajongói valószínűleg élvezni fogják az akciódús és CGI-mentes jeleneteket, de cserébe hosszú 130 percet kell eltölteniük a moziban. Még volt egy olyan Paul is, aki kiválóan hozta ezt a műfajt, csak az ő neve Walker volt. Srácok, én most pedig Autókereskedőket nézni megyek.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr9918249413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása