Tökmag és Gázolaj - Vakáció négy keréken(2015)

A Tökmag és Gázolaj – Vakáció négy keréken (Microbe et Gasoil) című francia vígjátékot Michel Gondry rendezte 2015-ben. A történet középpontjában Daniel áll, aki későn érő fiú, és nehezen találja a közösségét kortársaival. Ennek oka részben alacsony termete, amitől Tökmag becenévvel illetik, másrészt művészi hajlamaiban rejlik. Hosszú haja és finom vonásai miatt gyakran tévesztik meg lányként. Szabadidejében pedig rajzokat készít, melyeket Káma Szútrában található pózokról. Az új osztálytárs, Théo, akinek apja régiségekkel foglalkozik, hamarosan kapja a Gázolaj nevet, mivel mindig talál valami érdekeset apja kacatjai között.

Ebben a korban a gyerekek őszinték, és nem mindig fogadják el egymás egyéniségét. Théo és Daniel barátsága sem könnyű, mivel mindketten különlegesek a kortársaikhoz képest. A két fiú családja sem megszokott, és ezért másoknak tűnnek. Daniel és Théo ugyan nem excellelnek a fiúk körében érdeklődési területeikben, de más területeken érettek.

A nyári szünet előtt elhatározzák, hogy valami nagyot fognak alkotni egy négykerekű bunkerben, amivel beutazzák Franciaországot. Az utazás során számos kalandba keverednek, a humora kamaszos, de nem tolakodó. A velük találkozó felnőttek sem szokványosak, és hasonlóan különlegesek, mint a szüleik.

A film humoros road movie gyerekekkel és mélyebb mondanivalóval, amely rámutat arra, hogy a kamaszkor nem csak klisékről és nehezebb időszakokról szól. Bár helyenként döcögős, a Tökmag és Gázolaj egy intelligens és kedves film, amely bebizonyítja, hogy a kamaszkor nem mindig hónaljszagúnak kell lennie, és az utazás során megszerzett tapasztalatok gazdagítóak lehetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr4018244113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása