Legendás állatok és megfigyelésük(2016)

A cím, "Legendás Állatok és Hol Táplálkoznak," rendezője David Yates volt, és főszereplői Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Colin Farrell, Samantha Morton, Ezra Miller és Jon Voight. Ez egy fantasztikus film, amely 140 percig tartott, és 2016-ban jelent meg az angol-amerikai mozikban, magyar szinkronnal ellátva. A film a 12 éven felüliek számára ajánlott.

A film Harry Potter világában játszódik, és bár az első negyedóra talán lassan indul, hamarosan lenyűgözővé válik. J. K. Rowling regénye, a "Legendás Állatok és Hol Táplálkoznak," először 2001-ben jelent meg Magyarországon, majd 2014-ben újra kiadták, és most már a mozikban is látható. Rowling ebben a filmben először vállalta magára a forgatókönyvírói szerepet is, és 15 év után ismét sikerült lenyűgöznie a közönséget.

Bár nem mindig illendő egy új filmnél folyton a korábbi sikerekre hivatkozni, a "Legendás Állatok és Hol Táplálkoznak" készítői figyelmesen belecsempésztek olyan apró részleteket, amelyek kifejezetten a Harry Potter filmek rajongóinak szólnak. A történet időben és térben is eltér a varázslók tanoncainak történetétől, de mégis folytatja a varázsvilág hagyományait. A "kirekesztés rossz, akárki csinálja" és a "másság elfogadása" üzenetek továbbra is jelen vannak, de új és eredeti módon vannak megfogalmazva.

A film hosszú, de jó tempóban pereg, bár az eleje nehezen indul, és néhány bohózati elemmel kezdődik, amelyek kissé zavaróak lehetnek. A színészeknek is időbe telik, hogy beinduljanak, de végül remekül alakítanak. Katherine Waterston talán kicsit túlzottan élénk játékot mutat az elején, de később kiegyensúlyozottabbá válik. Eddie Redmayne is kezdetben kissé cuki figurát hoz, de az egész film alatt fejlődik. A történet pedig váratlanul sötét hangulatot hoz, és érdekes karakterekkel bővül.

Bár a 3D technika lehetőséget ad az izgalmas kameramozgatásra és varázslásra, valószínűleg a film 2D változatában is élvezhetőbb lenne. A 1920-as évek New Yorkja lenyűgöző, és a korszak stílusa és díszletei magukban is lenyűgözőek. A varázsvilág is gyönyörűen van megjelenítve, de a 3D hatás néha eltereli a figyelmet a részletekről. De a filmnek sok kis finomsága van, amelyeket érdemes felfedezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr4418244031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása