Going in Style/Vén rókák(2017)

Az "Öreg rókák" (Going in Style) című filmet Zach Braff rendezte 2017-ben, és főszereplői Morgan Freeman, Michael Caine és Alan Arkin. Ez egy amerikai komédia, ami 96 perc hosszú, és a 12 éven felüli korosztálynak ajánlott.

A történet középpontjában Joe áll, aki egy bankrablás tanúja lesz, és rájön, hogy a bűnözés nem csak fiataloknak való. Miután megtudja, hogy a bank, ahol nyugdíjszámlája van, megszünteti a kifizetéseket, Joe barátaival, Alberttel és Williammel úgy döntenek, hogy visszaveszik, ami jog szerint nekik jár. Azonban felmerül a kérdés, hogy az életkorral járó tapasztalat és bölcsesség felül tudja-e múlni a fiatalos lendületet és erőt.

Az Egyesült Államokban az öngondoskodás rendkívül fontos, és az emberek gyakran olyanokra bízzák a pénzüket, akiknek jobban értenek hozzá. A filmek általában akkor érdekesebbek, amikor a pénz elvesztése váratlanul következik be, és két út áll a forgatókönyvírók előtt: drámázhatnak vagy komédiát készíthetnek belőle. "Öreg rókák" az utóbbi kategóriába tartozik, és a főszereplők életkora és a nyugdíj elvesztése adja a humor alapját.

Joe, Albert és William együttműködve próbálják visszaszerezni nyugdíjukat, és bár eleinte furcsának találják az ötletet, végül beadják a derekukat. Felismerik, hogy szükségük van valakire, aki ért a bűnözéshez, és segíthet a tervük megvalósításában. A színészek, mint Michael Caine, Morgan Freeman és Alan Arkin, a karakterekbe való beleéléssel és a szövegek memorizálásával adják elő a szerepeiket.

Az idő múlásával a színészeknek is alkalmazkodniuk kell a korral, de azok, akik képesek maradni hitelesek és szórakoztatók, igazi kincset jelentenek a nézőknek. Egy vígjátékban nemcsak az a fontos, hogy elfogadják a korukat, hanem hogy ne vegyék túl tragikusan, és tudjanak rajta nevetni.

A film a barátok, a család és az új ismeretségek fontosságára is rávilágít, miközben humorral mutatja be az öregedés kihívásait. "Öreg rókák" egy feldolgozása az 1979-es "Öreg rókák, nem vén rókák" filmnek, és bár nem követi hűen az eredeti történetet, közös bennük a bankokkal szembeni elégedetlenség, ami a gazdasági válság hatására továbbra is jelen van.

A filmet Theodore Melfi írta, aki két Oscar-jelölést kapott idén "A számolás jogáért" című filmjéért. A rendezői széket Zach Braff töltötte be, aki színészként a "Dokik" sorozatban három Golden Globe-díjra jelölték.

"Öreg rókák" egy könnyed, szórakoztató film, ami talán soha nem lesz klasszikus, de a színészek alakítása teszi különlegessé. Matt Dillon, aki Hamer nyomozót játssza, és Christopher Lloyd, aki Milton szerepében brillírozik, hozzájárulnak az élményhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr8518243937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása