Snatched/Ó, anyám!(2017)

Az "Ó, kedves anyám!" című filmet Jonathan Levine rendezte, főszerepben Goldie Hawn és Amy Schumer szereplésével. Ez egy amerikai vígjáték, mely 91 perc hosszú és 2017-ben készült (16 éven felülieknek ajánlott).

A történet Emilyről szól, akit barátja elhagy, és így kénytelen az anyját, Lindát is magával vinni egy ecuadori nyaralásra, hogy ne veszítsék el a már kifizetett utazás költségeit. Kezdetben a kapcsolatuk nem túl harmonikus, de az ecuadori kalandok során mindketten sokat tanulnak egymásról és önmagukról. Az élmények hatására a nézőben is számos gondolat és érzelem cikázik.

Az anya-lánya kapcsolat és a közös kalandok motívuma már sok film alkotóelemeként visszatérően szerepel a színpadon és a vásznon egyaránt. Ebben a történetben az ecuadori vakáció válik a közös kalanddá, melyre Emily az eredeti terve szerint a barátjával utazott volna, de végül anyjával utazik, mivel más opciója nincs.

Goldie Hawn a film előtt hosszú időre visszavonult a színészettől, de visszatérését a karakter és a történet vonzereje inspirálta. A filmben Linda szerepében olyan anyát játszik, aki valóban jóléti társadalomban él, és a környezete is erre utal, azonban nem mindig érzi magát kényelmesen az internet és a modern technológia világában. Az ecuadori vakáció során a két nőt elrabolják, és kénytelenek együttmenekülni, miközben megpróbálják rendezni zűrös kapcsolatukat.

A film gyönyörű helyszíneken játszódik, és a nézők is szívesen cserélnék helyüket a szereplőkkel a kalandok miatt. Ugyanakkor a filmnek megvannak azok az altesti humoros jelenetei is, amelyek a könnyed szórakozásra vágyóknak kedveznek. A karakterek érdekes és furcsa emberekkel találkoznak az úton, amelyek miatt az anya-lánya kapcsolatuk is különlegessé válik.

"Ó, kedves anyám!" egy olyan film, amelyhez az embernek nyitottan kell hozzáállnia. Lehet, hogy az előadás elején vagy közben sokan felháborodnak, de azok, akik maradnak, garantáltan jókat fognak nevetni. A film ugyan nem zseniális, de tökéletes kikapcsolódást nyújt, és megnevetteti a közönséget. Azoknak, akiknek szükségük van egy kis könnyed szórakozásra, érdemes megnézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr5418243919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása