The Mummy/A múmia(2017)

A film címe: "A Múmia" (The Mummy), és a rendezője Alex Kurtzman. A főszerepekben Tom Cruise, Annabelle Wallis, Russell Crowe és Sofia Boutella láthatók. Ez az amerikai kalandfilm 2017-ből, 110 perces, és 16 éven felülieknek ajánlott.

A fáraók korában játszódó történeteknek mindig szerves része a lenyűgözően szép és formás női karakter. Ebben a filmben is kapunk egy ilyen karaktert, de sajnálatos módon nagy részében meglehetősen leromlott állapotban találjuk. Tom Cruise feltámasztja őt, bár nem szándékosan, és nem igazán tudja, mit kezdjen ezzel a helyzettel. A stábnak komolyan össze kell szednie magát, ha esetleg folytatást terveznek.

A fáraói élet nem csak a hatalom és az istenkénti tisztelet miatt vonzó, hanem az ingyenes Sharm el-Sheikh-i nyaralás és a szolgák által teljesített minden kívánság miatt is. Ahmanet azonban megtöri a hagyományt, amikor az utolsó pillanatban fiú örökös születik a fáraónak. Gyilkos módon végzi el mindet, majd szövetkezik a halál istenével. Azonban tervét nem sikerül teljesítenie, elkapják, mumifikálják, majd távoli földre szállítják, Mezopotámiáig. Itt talál rá Tom Cruise, és a történet elkezdődik. Azonban kérdéses, hogy Cruise karaktere valóban Nick Morton-e, vagy esetleg Ethan Hunt kamu név alatt bukkan fel. A szarkofág szállítása közben az emberek meghalnak, a repülőgép lezuhan, és a múmia megszabadul, miközben egyre inkább hasonlít a táncos és színésznő, Sofia Boutellára. Tom Cruise kénytelen a halottasházban magyarázkodni, de végül feltámad. Ahmanet megpróbálja átvenni a testét, de Cruise és társai ellenszegülnek neki.

Azonban a történetben feltűnik egy titkos szervezet, amit Russell Crowe karaktere vezet, és amely döntő szerepet játszik a film alakulásában. Cruise azonban inkább Annabelle Wallis karakterét küldi, hogy megoldja a helyzetet. Az is szereplőként említést érdemel, hogy vannak keresztes lovagok, akiknek a tőre elengedhetetlenül fontos Ahmanet drágakövének megszerzéséhez. Ők azonban már meghaltak, és a londoni metróban találjuk őket.

Tom Cruise karaktere azonban végül legyőzi a halált, és a film befejezésében új kalandokra indul. A film során feltűnik Jake Johnson karaktere is, aki először hisztérikusan viselkedik, majd később hasznos segítség lesz. Az 1999-es "A Múmia" és annak folytatásai humorát és báját ebben a filmváltozatban sajnos nem találjuk meg. Tom Cruise eddigi forgatókönyvei között sokkal szórakoztatóbbak voltak. A rendező, Alex Kurtzman, korábban nem nagyjátékfilmet készített, és ezúttal is nehéz feladatra vállalkozott. Azonban a zeneszerző, Brian Tyler, hűen megtartotta a film atmoszféráját.

A sötét univerzum felújítása jó ötlet lehetne, ha lenne egy átgondolt koncepciója. A különböző műfajok (kaland, akció, vígjáték, horror stb.) olyan eltérő világot és színészi játékot igényelnek, hogy ha nem megfelelően alkalmazzák őket egy filmen belül, az eredmény zavaros lehet. Egy olyan film, ami minden stílust megcéloz, valójában senkinek sem tesz jót. Ha tervezik a folytatást, akkor ezeket a dolgokat mindenképp rendezni kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr918243913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása