Domino/Dominó(2018)

A Dominó című filmről van szó, melyet Brian De Palma rendezett 2018-ban. A főszereplők között Nikolaj Coster-Waldau, Søren Malling és Guy Pearce szerepeltek. Ez egy dán-francia-olasz-belga-holland thriller, 89 perc hosszú és 16 éven felülieknek ajánlott.

Brian De Palma Dániában forgatta ezt a filmet, és sajnos az egész projekt körül rossz érzések voltak. Bár a Dominó lehetett volna egy jó film, hiszen dán pénzből, dán helyszíneken és dán színészekkel készült, valami mégsem működött.

A történet középpontjában Alex (Nikolaj Coster-Waldau) és Lars (Søren Malling) állnak, akik koppenhágai rendőrként dolgoznak és közöttük egyfajta apa-fiú kapcsolat alakult ki. Azonban egy váratlan esemény során Lars életveszélybe kerül, és Alexnek mindent meg kell tennie, hogy megmentse őt.

Az elrablás mögött egy líbiai származású dán állampolgár áll, aki különleges katonai képzettséggel rendelkezik, és apja gyilkosát, az Iszlám Állam egyik vezetőjét üldözi. Ebben a helyzetben a CIA is érdekel, mivel a férfi az ő társai haláláért is felelős. Alex és kolléganője Európán át követik a terroristákat, hogy leszámoljanak velük.

Brian De Palma a hatvanas években kezdett filmezni, és olyan legendás alkotások fűződnek a nevéhez, mint a Carrie, a Gyilkossághoz öltözve, a Halál a hídon és a Mission: Impossible. Azonban a Dominóval valami nem stimmelt, és úgy tűnik, mintha a rendező nem lépett volna tovább az időben. A film cselekménye ugyan a 2020-as években játszódik, de mégis olyan elemi ösztönre és régebbi filmekre emlékeztető zenével van aláfestve, hogy ez már zavaró.

A történet maga viszonylag egyenes, és kevés meglepetés található benne, pedig lehetett volna sokkal több potenciális fordulatot kiaknázni. A színészek és a helyszín ideálisak lennének egy jó skandináv thrillerhez, de valahogy valami mégis hiányzik.

Összességében a Dominó nem hozza azt a szintet, amit elvárhatnánk egy olyan rendezőtől, mint Brian De Palma, és nem fejlődik tovább az időben, hogy lépést tartson a thriller műfajának változásaival és a nézők elvárásaival az utóbbi évtizedekben.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr6718240749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása