Chloe/Chloe - A kísértés iskolája(2009)

Chloe – A kísértés iskolája című filmet rendezte Atom Egoyan, főszerepben Amanda Seyfried, Julianne Moore és Liam Neeson. Ez az amerikai-kanadai-francia thriller 96 perc hosszú, és 2009-ben készült (16 éven felülieknek ajánlott).

Nem szeretnék túl sok időt szentelni a leszbikus témának, de az utóbbi hetekben Julianne Moore valóban figyelemre méltó munkát végzett. A Chloe film eredetileg 2009-ben készült, és most érkezik hozzánk, rögtön a "A gyerekek jól vannak" után. A rendező, Atom Egoyan, már többször is felkavarta a szexuális hétköznapok állóvizét korábbi filmjeivel. Amikor kiderült, hogy egy kanadai indie-filmes újraalkotja egy francia erotikus thrillert az amerikai piac számára, sokan meglepődtek, mert nem volt egyértelmű, mi vezette rá erre az útra. Az eredeti film nem is olyan régi, 2003-ban készült Gérard Depardieu, Fanny Ardant és Emmanuelle Béart főszereplésével, Chloe-t akkoriban még Nathalie-nak hívták.

Julianne Moore ötven évesen lenyűgözően szerepel a filmben, külön elismerést érdemelnek a meztelen jelenetei. Habár a film másik főszereplője, Amanda Seyfried, aki korábban olyan filmekben szerepelt, mint a "Mamma Mia!", "Ördög bújt beléd" és "Kedves John!", a hazai mozikban a "Piroska és a farkas" fantasy-változatával mutatkozik be, ami az eredeti címen "A lány és a farkas" címet viseli. Bár látszólag könnyebb útját választotta a hírnévnek, nem lehet alábecsülni az színészi tehetségét. Julianne Moore a Chloe-ban különösen erős és tekintélyt parancsoló alakítást nyújt, ami elengedhetetlen egy ilyen összetett karakter szerepében. Chloe, a luxusprosti, akit egy kétségbeesett feleség bérel fel, hogy csábítsa el férjét, majd később az egész családot befolyásolja, függetlenül koruktól vagy nemüktől. Olyan alak, akinek mélyebb jellemét nem lehet néhány villanással ábrázolni.

Tehát két kiváló női színésznő van a főszerepben, akik között Liam Neeson csak mellékszereplő marad. Ennek részben személyes tragédiája is oka: felesége éppen a forgatás idején hunyt el. Még így is visszatért a munkához, bár a forgatókönyvet módosítani kellett, és a szerepe végül is kevesebb lett, mint eredetileg tervezték. A film fő vonzereje a két nő közötti kémia, nem csak szexuális értelemben, hanem az egymás közötti feszültség és az arcok játéka miatt. Atom Egoyan filmje gyakran nem a szavakon, hanem a képeken, utalásokon és apró mozdulatokon keresztül hozza létre a cselekményt.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr3918257027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása