Transformers: A kihalás kora(2014)

Átalakulók: A Kihalás Kora, melyet Michael Bay rendezett, főszereplők: Peter Cullen, Mark Wahlberg, Nicola Peltz, Stanley Tucci. Ez egy színes, magyarul beszélő amerikai sci-fi akciófilm, mely 165 perc hosszú, és 2014-ben került bemutatásra.

Emlékszem, amikor még gondtalanul lapozgattam az unokatestvérem képregénygyűjteményét, és örömmel hordtam az autobotos sapkámat az iskolába. Mindig azt gondoltam a Hasbro alkotásról, hogy sosem fogom zavarónak találni. Azonban most, a moziteremben ülve, a "Nyomassuk" és hasonló, közhelyes mondatok csak még inkább nyomást gyakoroltak rám.

Az előző részek eseményeinek nyomába eredve, az emberiség már nem vágyik több Transformers csatára, és egy titkos szervezet, a "temetői szél" nevű, elkezdi kiírtani őket. Érdekes módon, nem kérnek a szövetségből, de azért ölik az Autobotokat és Decepticoneket egyaránt a kormány tudta nélkül, miközben a Vesztegzár nevű fejvadászok segítségével teszik ezt. Az egész történet addig nem változik, amíg egy nap egy texasi mérnök, Cade (Mark Walhberg) haza nem visz egy teherautót. Bár nem várok el túl sokat egy gyerekeknek szánt játékok alapján készült képregény adaptációtól, de kívánom, hogy a filmkészítők ne vegyék túl félvállról a közönséget. Aggódom, hogy mi történik majd a Tini Nindzsa Teknőcökkel, ha Michael Bay gépezete ilyen irányt vesz.

Mark Walhberg sokkal jobb alakításokra is képes, mint amit most mutat be, például a Boogie Nights-ban, a Pain & Gain-ben vagy akár az Oscarra jelölt Tégla és A Harcos című filmekben. Most, mint egy idegesítő apuka, aki néha bölcsességeket oszt meg, kissé bosszantó. Az amerikaiak által hirdetett "karrier előbb, majd jöhet a gyerek, szórakozz az életeddel" propaganda itt is megjelenik. Végül azonban van némi karakterfejlődés, és Marky Mark lemond erről a megerőltetett elképzelésről.

Stanley Tucci hasonlóképpen jár, mint a film egy gonosz milliárdos karaktere, aki egy kis Steve Jobs szellemet próbál megtestesíteni. Bingbing Li, Jack Reynor és Nicola Peltz jól néznek ki, futnak, harcolnak, és a cselekménybe való beillesztésük jól van megtervezve. Azonban a színészi teljesítményük nem hagy maradandó benyomást.

Bár értem, hogy ez egy akciófilm, azért nem feledkezhetünk meg a tartalomról és a színészi játékról, amelyek nélkülözhetetlenek a film emlékezetességéhez. A mai filmek, mint például Az Amerika Kapitány, A Holnap Határa vagy A Galaxis Őrzői, sokkal mélyebb tartalommal és emlékezetes szereplőkkel büszkélkednek. Annak ellenére, hogy ez a Transformers epizód jobb, mint az előzőek, a túl sok rövid mondatos szleng és lassított akciók már nem képesek megragadni a figyelmemet. Azonban ezekkel a kritikákkal eltekintve, a Dinobotokkal felvértezett negyedik rész még mindig sokkal jobb, mint a korábbiak.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr4618250777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása