Bad Neighbors/Rossz szomszédság(2014)

Problémás Szomszédság egy amerikai vígjáték, amit Nicholas Stoller rendezett. A főszerepekben Seth Rogen, Rose Byrne, Zac Efron, Dave Franco, Christopher Mintz-Plasse, Lisa Kudrow és Hannibal Buress szerepelnek. A film 96 perc hosszú, és 2014-ben készült. (16 éven felülieknek ajánlott)

A Problémás Szomszédság története rendkívül találó, mert sokan tudnak azonosulni a főhősökkel. Csak vegyük szemügyre a közösségi oldalakat, és hamar rájövünk, hogy mindenkinek van legalább egy bosszantó szomszédja. Lehet, hogy vasárnap hajnalban fúr a falon, vagy éppen azt hiszi, hogy mindenki ugyanúgy szereti a Modern Talking zenét, mint ő, és hangerővel próbálja ezt rákényszeríteni másokra. Ha úgy érzed, hogy nincs ilyen szomszédod, akkor rossz hírem van: a szomszédaid valószínűleg ugyanolyan rossz szomszédnak tartanak téged. Ugyanígy van Mac (Seth Rogen) és Kelly (Rose Byrne) Radnerrel, akik frissen szülővé válnak, és olyan egyetemi klub tagjai költöznek a szomszédságukba, akiket kifejezetten nem kedvelnek, különösen nem a klub elnökét, Teddy Sanderst (Zac Efron). Miután Teddy és társai rendszeresen hangoskodnak és zenélnek hajnalig, és semmilyen kérésre sem hajlandóak lehalkítani a zenét éjfél után, Mac és Kelly a rendőrséget hívják, ami vicces és kegyetlen háborúhoz vezet a szomszédok között.

A film nemcsak a humorával, hanem a témájával is mélyebbre hatol, mint a tipikus komédiák. Megmagyarázza a túlzottan eldurvult konfliktusok hátterét, és rámutat, hogy ezek valójában tudatalatti motivációkon alapulnak. Míg Mac és Kelly túlságosan komolyan veszik a szomszédokkal való vitát, addig Teddy az elzárkózás miatt. Az utóbbi téma valószínűleg sokak számára aktuálisabb és relevánsabb, mint az amerikai kertvárosokban, és érdemes, hogy egy hollywoodi vígjáték ilyen témákat is feldolgozzon. Azonban a film egyik hibája az, hogy nem megy mélyebbre ezen témák feltárásában. Ez nem lenne feltétlenül probléma egy ilyen stílusú film esetében, de nem tudja ugyanolyan okosan és érzékenyen feldolgozni, mint például a Superbad, a Felkoppintva vagy a 40 éves szűz. Ennek ellenére a film szórakoztató és sok nevetést kiváltó élményt nyújt, és kiemelkedik a mai középszerű vígjátékok közül.

Azért, hogy élvezni lehessen a film humorát, nyitott szemléletre van szükség. Bár nem megy túlzásba a tréfák terén, azoknak, akik nem látják be, hogy minden humoros lehet a megfelelő összefüggésben és prezentálásban, talán nehézkes lesz a film néhány jelenetét feldolgozni. Azonban Nicholas Stoller remek rendezése miatt még a kevésbé finom humor is viccesnek hat, és a színészek is kiválóan teljesítenek. Seth Rogen ismét hasonló karaktert játszik, de továbbra is kiválóan hozza, Rose Byrne pedig bebizonyítja, hogy az egyik legtehetségesebb komikus a mai filmvilágban. Zac Efron pedig megmutatja vicces oldalát, és alakításával lépést tesz a tinisztár múltja mögött. A mellékszereplők között pedig olyan ismeretlen tehetségek is feltűnnek, mint Hannibal Buress, aki a nagyobb közönség számára még ismeretlen lehet, de zseniális teljesítményt nyújtott a Broad City című sorozatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr5718249341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása