Into the Woods/Vadregény(2014)

Az Amerikai zenés film, "A Varázslat az erdőben" (eredeti cím: "Into the Woods"), melyet Rob Marshall rendezett és olyan sztárokkal, mint James Corden, Emily Blunt, Meryl Streep, Johnny Depp, Anna Kendrick, Lilla Crawford és Daniel Huttlestone, egy színes és feliratos mű, mely 124 perc hosszú és 2014-ben készült (12 éven felülieknek ajánlott).

Rob Marshall, aki számos Tony-díj jelöléssel rendelkezik, mindig kitűnő színészekkel dolgozik, de mindig csak jelölésekig jut. De miért?

James Lapine és Stephen Sondheim, a Pulitzer-díjas "Vasárnap a parkban" alkotói úgy döntöttek, hogy együtt dolgoznak újra, és összehozták a "A Varázslat az erdőben" című musicalt, amely a Grimm testvérek meséit egyesíti egy egységes, önálló történetté, inspirálva Bruno Bettelheim "A mese bűvölete és a bontakozó gyermeki lélek" című tanulmánykönyvét. A darab több Tony-díjat is elnyert, és Magyarországon először a Pesti Magyar Színház mutatta be Galambos Attila fordításában 2014 áprilisában. A darab januártól ismét látható.

Tehát Rob Marshall ismét egy sikeres történetet kapott egy olyan színészgárdával, akikkel biztos a siker. Bár a történet számos szálon fut, a pék (James Corden) és felesége (Emily Blunt) mellett a boszorkány (Meryl Streep) karakterfejlődése kiemelkedik. A többi karakter motivációi a megszokott mesékből ismerősek. A film erőteljesen indul, a karaktereket emberibb oldalukon ismerhetjük meg a felvezetés során. Különleges önparódiaként figyelhetjük meg Piroska (Lilla Crawford) és Babszem Jankó (Daniel Huttlestone) karaktereinek alakulását. Chris Pine és Billy Magnussen duettje az egyik legemlékezetesebb pillanata a filmnek, és az "Agony" című dal szövegét könnyen az életünk kevésbé sikeres időszakaira lehetne alkalmazni. Hamupipőke (Anna Kendrick) és Aranyhaj (Mackenzie Mauzy) hercegei a fiúbandák szatirikus ábrázolásai. Johnny Depp, mint a cukrosbácsi farkas, tovább fokozza a film színvonalát, bár a happy end után a film tempója lelassul.

A film felénél, amikor még nem sejtem, hogy még egy óra vár rám, úgy éreztem, mintha rendező vagy forgatókönyvíró cserélt volna. A karaktereket még emberibbé próbálják tenni, de néha túlzásba viszik, és túlságosan ellentmondásosak lesznek. Anna Kendrick teljesítményét is megkérdőjeleztem, mivel a karaktere csak annyit tesz, hogy csinos és szomorú. Mackenzie Mauzy teljesítménye pedig gyenge. A film során filozófiai kérdéseket is felvetnek a jó és a rossz természetéről, és ezeket a befejezésnél egy kicsit erőltetetten ismétlik meg. Meryl Streep karakterének végkifejletét sem értettem teljesen.

A film ruhaköltemények és musicalek szerelmeseinek valódi csemege lehet, de néhány logikai hiba miatt még ők is csalódottak lehetnek. Az első óra nagyon pozitív élmény volt, de utána már kevésbé élveztem, és szinte kiáltani szerettem volna: "KÍNHALÁL!"

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr3418247717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása