Star Wars: Az ébredő Erő(2015)

Az "Az ébredő Erő" a Star Wars cikktrilógia záró darabja. Miután már kritizáltuk a korábbi hat filmet, most jöjjön a hetedik epizód kritikája. Fontos kiemelni, hogy ebben a filmrecenzióban nem fogunk elárulni semmilyen spoilert, tehát ne aggódjatok!

George Lucas kezéből kivették a Star Wars franchise-t, és ez nem volt egyszerű döntés. A franchise ugyanis az ő gyermeke volt, és korábban is rendelkezett azzal a szabadsággal, hogy azt csinál vele, amit akar. Az utóbbi időben azonban nem mindenki volt elégedett azzal, ahogyan kezelte. Végül Lucas önként, de nem olcsón adta el a Disney-nek. A Disney feladata az volt, hogy visszahozza a Star Wars univerzumába a régi varázst, és elfelejtesse a korábbi prequelt. Ez egy nagyon nehéz küldetés volt, hiszen a rajongók hosszú évek óta várták ezt a pillanatot.

J.J. Abrams eredetileg nem akarta vállalni a feladatot, de végül mégis elvállalta. Sokan kétkedtek benne, hiszen a Star Wars rajongótábor hatalmas, és a rajongók magas elvárásokkal tekintettek a filmre. Az elképzelhetetlen küldetés végül sikeresnek tűnik. Az igazi csoda azonban az, hogy a film tartalmát sikerült titokban tartani a premierig. Bár voltak pletykák és találgatások, de a valós spoilermentes élmény megmaradt.

Az "Az ébredő Erő" izgalmas és sebességbe hajló utazás, amely alig több mint két óráig tart. A film tele van apró részletekkel, amelyek csak többszöri nézés után fedezhetők fel. Abrams sikerrel tisztelgeti a régi trilógiát, és visszahozza a régi karaktereket, például a Millenium Falcon űrhajót. A film sokkal kevésbé támaszkodik a túlzott CGI-re, és visszatér a hagyományos effektekhez is. Az új színészek, mint például John Boyega, kiválóan helytállnak.

Azonban van néhány dolog, ami kevésbé kielégítő. A Köztársaság és az Első Rend viszonya nem teljesen érthető, és úgy tűnik, hogy a Köztársaság még mindig zavaros állapotban van a Birodalomhoz képest. A Jedi kiképzéssel kapcsolatos változások is furcsák, és néhány karakter képzetlenül is képesek használni a fénykardot.

Összességében az "Az ébredő Erő" sikerül visszahoznia a Star Wars világába a varázst. A film tiszteletteljesen bánik a régi trilógiával, és kínál néhány újítást is. A film készítése maga is csoda, és a rajongók alig várják a következő epizódot, amely már csak másfél év múlva érkezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr5718244105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek


 

CLOSE ADS
süti beállítások módosítása